Hokejaši Siska s visokih 6:0 slavili na najdaljem gostovanju u Alpskoj ligi

Foto: KHL Sisak

HOKEJAŠI Siska u svom šestom nastupu u Alpskoj hokejaškoj ligi (AHL) pobijedili su u Dornbirnu ekipu Bregenzerwald sa 6:0 (2:0, 1:0, 3:0) i popeli se na četvrto mjesto lige u kojoj se, uz njih, natječu klubovi iz Austrije, Italije i Slovenije. Sisak je poveo već u 3. minuti golom Renea Dominica Čanića iz lijepo odigrane kontre dva na jedan. Na 2:0 povisio je Bruno Idžan u situaciji s igračem više, što je bio i rezultat nakon prve trećine. 

Drugi period protekao je u ravnopravnom nadmetanju s time da je Sisak jednu od svojih prigoda iskoristio kada je Vlastimil Dostalek zabio na dodavanje Carsona Brierea u 38 minuti, dok su domaćini svoje šanse propuštali. U trećem dijelu utakmice ista slika. Momčad sa krajnjeg zapada Austrije neuspješno je nastojala utakmicu vratiti u neizvjesne vode sve do osam minuta prije kraja, kada je Tyrone Bronte povisio na 4:0. 

Skočili na četvrto mjesto

U očajničkom pokušaju da ipak preokrene utakmicu domaći trener pred sam kraj vadi vratara i uvodi šestog igrača, što je iskoristio Niko Mikkola poslavši pak u praznu mrežu Bregenzerwalda. Kao šlag na tortu došao je gol mladog Karla Marinkovića za konačnih 6:0 trinaest sekundi prije kraja. 

Sisak je i u ovoj utakmici bio natpucan. Domaći su uputili 34 udarca na gol, ali je sisački vratar Vilim Rosandić ostvario isto toliko obrana, ostvarivši takozvani "shutout", što znači da je sačuvao mrežu čistom. Sisak je uputio 27 udaraca na gol od kojih je šest odsjelo iza gol linije.

Od početka natjecanja u AHL-u impresivna je učinkovitost sisačkih Vitezova. U tom segmentu su uvjerljivo najbolji u cijeloj ligi, budući da im gotovo svaki peti udarac završi u protivničkoj mreži. Hokejaši sa sisačkog Zibela napuštaju Bregenzerwald, šumoviti krajolik na sjevernoj strani Alpa u blizini Švicarske, Njemačke i Lihtenštajna, s nova tri boda u džepu. Ukupno ih imaju 14.

Na 800 kilometara dug put kući kreću s četvrtog mjesta na tablici Alpske hokejaške lige i spoznajom da pritom imaju manje odigranih utakmica od vodećeg trojica.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.