Evo koliku otpremninu će dobiti Jakirović od Dinama

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

DINAMO je u četvrtak smijenio Sergeja Jakirovića s mjesta glavnog trenera. Jakirovića je posla stajao debakl od Bayerna 9:2 u Ligi prvaka, a nisu mu na ruku išla ni zadnja dva rezultata u SHNL-u, u kojem je remizirao s Rijekom i izgubio na Maksimiru od Hajduka.

“Prije svega želim Sergeju Jakiroviću zahvaliti na svim rezultatima koje je postigao. Imali smo ugodnu suradnju, na mene je ostavio dojam kvalitetne osobe i želim mu puno sreće u daljnjoj karijeri. Najvažnije je u ovakvim situacijama da ostanemo ljudi, te da interes Dinama stavimo na prvo mjesto. Na svima nama je sada da donesemo kvalitetnu odluku o novom treneru u ovom nezgodnom trenutku po Dinamo i da se vratimo na pobjedničke staze”, rekao je Dinamov predsjednik Velimir Zajec.

Jakiroviću po ugovoru šest mjesečnih plaća

Jakirović je s Dinamom osvojio dvostruku krunu prošle sezone, a ove je ispunio prvi cilj i ušao u Ligu prvaka. No, klub nije želio prijeći preko strašnog poraza od Bayerna i odlučio Jakiroviću raskinuti ugovor. Jakirović je u 60 utakmica na klupi Dinama upisao 41 pobjedu, devet remija i deset poraza.

Hrvatski prvak će za otkaz svojem bivšem treneru morati isplatiti šest mjesečnih plaća. Kako doznajemo, Jakirović je u Dinamu zarađivao 57.000 eura mjesečno bruto što iznosi 342.000 eura. Neto je Jakirović primao nešto više od 30.000 eura mjesečno pa će za otpremninu dobiti oko 180.000 eura.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.