Felix Magath preuzima Srbiju?

Foto: EPA

NAKON lošeg nastupa Srbije na Europskom prvenstvu opći je konsenzus u tamošnjoj javnosti da izbornik Dragan Piksi Stojković više ne treba voditi reprezentaciju. Srpski mediji su ga već otpisali iako je Piksi nedavno produžio ugovor sa savezom, i to do kraja ciklusa za Svjetsko prvenstvo u SAD-u, Kanadi i Meksiku 2026. godine.

Iako se pisalo kako bi Piksi sam mogao podnijeti ostavku, više medija javlja kako za to ne postoji nikakva šansa. Naime, u slučaju jednostranog raskida ugovora, strana koja ju raskida dužna je drugoj isplatiti milijun eura. To znači da će Piksi u slučaju prijevremenog otkaza dobiti milijun eura. Suprotno tome, kada bi podnio ostavku, ne bi samo ostao bez tih milijun eura, nego bi toliko još morao platiti savezu.

Stiže Magath?

Zbog toga je situacija kompliciranija nego što se činilo na prvu. Očito je da Nogometni savez Srbije neće potegnuti potez koji bi ga skupo koštao sve dok nema sigurnu i kvalitetnu zamjenu. Iako se pričalo da bi to čak mogao biti Joachim Low, bivši prvak svijeta s Njemačkom, zasad od toga neće biti ništa.

Sada se kao glavni kandidat za novog izbornika pojavio Felix Magath (70), legendarni njemački trener. U karijeri je vodio HSV, Nurnberg, Werder, Frankfurt, Stuttgart, Bayern, Wolfsburg (dvaput), Schalke, Fulham, Shandong Luneng i Herthu. Triput je kao trener osvojio Bundesligu, dvaput s Bayernom i jednom s Wolfsburgom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.