Hajduk želi igrača koji igra četvrtfinale Eura, ali ima jaku konkurenciju

Foto: EPA

HAJDUK danas odlazi u Sloveniju na središnji dio priprema za novu sezonu. Bijeli će imati bazu od 1. do 10. srpnja u Bledu, a tijekom priprema će odigrati četiri prijateljske utakmice protiv Radomlja (3. srpnja), Šahtara (6. srpnja), Ruh Lavova (9. srpnja) i Fenerbahčea (10. srpnja). Posljednjih dana se jako puno špekulira o igračima koji će potencijalno doći u Hajduk, a najviše se spominju imena Edina Džeke i Ivana Rakitića.

Do dana polaska na pripreme još nitko nije došao u klub, iako to ne znači da sportski direktor Nikola Kalinić miruje. Prije devet dana talijanski portal Calciomercato je naveo da je Hajduk ozbiljno zainteresiran i u pregovorima za dovođenje dvojice braniča iz Liga petice. Radi se o dvojici švicarskih igrača. Jedan je Eray Comert (26), trenutno član Valencije, a drugi je puno poznatiji - Ricardo Rodriguez (31).

Hajduk ima jaku konkurenciju

Rodriguez se trenutno nalazi na Euru u Njemačkoj i odigrao je svih 360 minuta za Švicarsku na turniru do sada. Podsjetimo, Švicarska je u osmini finala izbacila Italiju pobjedom 2:0 te ih u četvrtfinalu čeka dvoboj s Engleskom, a taj susret se igra u subotu s početkom u 18 sati.

Nakon početne vijesti od prije devet dana, Rodrigueza se ponovno povezuje s Hajdukom. Talijanski insajder Nicolo Schira je objavio da je puno klubova pokazalo interes za njegovim dovođenjem te su stupili u kontakt s predstavnicima igrača. Jedan od klubova koje je Schira naveo je upravo Hajduka, a ozbiljni konkurenti su njemački Augsburg, saudijski Al Hilal, američki Inter Miami, turski Bešiktaš i saudijski Al Shabab za koji trenutno igra Rakitić.

Poveznica Kalinića, Gattusa i Rodrigueza

Rodriguez je dobro poznato ime ljubiteljima nogometa. Za Švicarsku je do sada nastupio u 119 utakmica, a u svojoj karijeri je igrao za Zurich, Wolfsburg, Milan, PSV i Torino gdje je proveo posljednje četiri sezone i bio kapetan kluba. Igra na poziciji stopera i lijevog beka, a ugovor s Torinom mu je služben istekao jučer. Talijani navode da su Rodriguez i Kalinić bili suigrači u Milanu, a trenirao ih je baš Gattuso te da između švicarskog reprezentativca i talijanskog trenera postoji veliko poštovanje i zbog toga postoji dobra mogućnost da se ovaj posao završi.

Ako on zaista završi u Hajduku, to bi bio sjajan posao za Bijele jer je teško zamisliti da ne bi bio pojačanje. Prošle sezone je bio standardan u Torinu pod vodstvom Ivana Jurića te je odigrao 37 utakmica u svim natjecanjima. U svojoj karijeri ima 343 nastupa u Bundesligi i Serie A, a zabio je 23 gola i upisao 31 asistenciju. Ima i veliko iskustvo u europskim natjecanjima, a većinu utakmica u karijeri je odigrao na mjestu lijevog beka dok za Švicarsku na Euru igra na lijevoj strani u formaciji s tri stopera.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.