Hajduk želi lijevog beka Galatasaraya? Nedavno je dobio poziv u reprezentaciju

Foto: EPA

HAJDUK je ozbiljno zainteresiran za dovođenje Kazimcana Karatasa (21), lijevog beka Galatasaraya. O tome već danima špekuliraju turski mediji, te bi U21 reprezentativac Turske mogao postati novi igrač Bijelih. Nije tajna da Hajduk traži igrača koji bi bio prava konkurencija za Ismaela Dialla, budući da je Dario Melnjak ozlijeđen do kraja sezone.

Karatas je svoju karijeru započeo u turskom Altayju, gdje je trenirao od šeste godine. Svoj profesionalni debi za taj klub imao je 2020. u drugom rangu turskog nogometa, netom nakon što je napunio 17 godina. U sezoni 2020./21. sa svojim je klubom izborio ulazak u tursku Superligu, u kojoj će iduće sezone upisati 23 nastupa uz dvije asistencije. Altay će te sezone odmah ispasti nazad u drugu ligu.

Već je dobio poziv u reprezentaciju Turske

Njegov je potencijal prepoznao Galatasaray koji ga je u ljeto 2022. godine kupio za 1.2 milijuna eura. Mladi lijevi bek od tada je u godinu i pol dana za turskog velikana upisao 23 nastupa, od čega se posebno ističe jedan nastup i start protiv Bayerna u Ligi prvaka ove sezone.

U domaćem prvenstvu ove sezone odigrao je 20 posto svih dostupnih minuta, i tu se otvara prostor za Hajduk da ga pokuša dovesti na posudbu. Turski mediji špekuliraju da bi u dogovor trebala biti uključena otkupna klauzula u rangu od dva milijuna eura. Karatasu ugovor s Galatasarayom ističe u ljeto 2027. godine, a njegova plaća u turskom klubu iznosi oko 200.000 eura godišnje.

Redovito je nastupao za mlađe kategorije reprezentacije Turske, a na U21 razini standardni je prvotimac s 10 upisanih nastupa. Prije samo četiri mjeseca zaradio je i poziv za seniorsku reprezentaciju, ali službeni debi još nije upisao.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.