HRT-ov analitičar nakon ispadanja Italije: Volio bih da Dalić sutra pogleda medije

Foto: Screenshot HRT

U PRVOJ utakmici nokaut-faze Europskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj sjajna Švicarska je rutinski u osmini finala rezultatom 2:0 pobijedila Talijane. Aktualni europski prvaci tako su se oprostili od turnira i idućeg tjedna dobit ćemo nove. Prolaz među osam najboljih Švicarcima su golovima donijeli Remo Freuler i Ruben Vargas. U četvrtfinalu će igrati s Engleskom ili Slovačkom.

Bila je to od prve do zadnje minute dominacija Švicarske protiv blijede i neuvjerljive Italije, koja je prije samo nekoliko dana golom Zaccagnija u zadnjoj minuti nadoknade otišla u osminu finala i poslala Hrvatsku doma. Analitičari u HRT-ovom studiju jako su razočarani prvakom Europe, a dio njih se osvrnuo i na Hrvatsku u tom kontekstu.

Matteoni: Volio bih da Dalić vidi talijanske medije

"Dugo nisam vidio ovako, malo ću biti grub, jadniju Italiju. Sad mi je još teže kad vidim od koga smo ispali. Švicarci možda nemaju neku posebnu klasu, ali su organizirani i inteligentni. Ovo je lekcija Talijanima zauvijek, čini mi se da su ih podcijenili", rekao je Tomislav Ivković.

Na to je nastavio i bivši igrač Zagreba i Dinama Vedran Ješe. "Taktički su potpuno nadmudrili Talijane koji su bili jako loše postavljeni, to je jako čudno za njih. Izgledali su kao razbijena vojska", rekao je.

S njima se složio i Robert Matteoni, koji je naglasio: "Volio bih da Zlatko Dalić sutra pogleda naslovnice talijanskih medija i koliko će biti kritični prema Lucianu Spallettiju. I dosad su ga napadali, sad će mu biti još gore. Italija nema talenta."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.