Hrvatska pikado reprezentacija srušila svjetske prvake i prošla u četvrtfinale SP-a

Foto: Hrvatski pikado savez

HRVATSKA pikado reprezentacija izborila je četvrtinu finala Svjetskog prvenstva. U ogledu protiv Walesa Boris Krčmar (57. igrač svijeta) i Romeo Grbavac (127. igrač svijeta) pobijedili su 8:6 i tako prošli među osam najboljih. Podsjetimo, jučer je hrvatski par pobijedio Kanadu. 

Krčmar i Grbavac su nad velškom kombinacijom koju su činili Jonny Clayton (8. igrač svijeta) i Lewys Williams (44. igrač svijeta) slavili breakom do kojeg su došli pri rezultatu 6:6 te ga onda potvrdili osvajanjem svog bacanja. Senzacionalna je to pobjeda nad braniteljem naslova. Hrvatsku sada čeka okršaj s Austrijom, a u slučaju prolaza polufinale će igrati protiv pobjednika iz ogleda Italije i Australije.

Hrvatska je i prošle godine igrala osminu finala

Hrvatska je plasmanom u četvrtinu finala premašila prošlogodišnji uspjeh, kada je prošla skupinu s Tajlandom i favoriziranom Irskom, da bi u osmini finala izgubila od Australije, tadašnjeg svjetskog prvaka. Ove godine je Hrvatska u ždrijebu bila 13. nositelj.

Aktualni svjetski prvak je Wales, koji na ovom prvenstvu ne može računati na Gerwyna Pricea, svog najboljeg igrača. Status prvog nositelja imaju Englezi, za koje nastupaju aktualni svjetski pojedinačni prvak Luke Humphries i Michael Smith, prošlogodišnji prvak svijeta. Svjetsko prvenstvo u pikadu traje do 30. lipnja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.