Izbornik Švicarske: Znali smo da ćemo uništiti Italiju

Foto: EPA

U PRVOJ utakmici nokaut-faze Europskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj sjajna Švicarska je rutinski u osmini finala rezultatom 2:0 pobijedila Talijane. Aktualni europski prvaci tako su se oprostili od turnira i idućeg tjedna dobit ćemo nove. Prolaz među osam najboljih Švicarcima su golovima donijeli Remo Freuler i Ruben Vargas. U četvrtfinalu će igrati s Engleskom ili Slovačkom.

Švicarski izbornik i bivši reprezentativac Murat Yakin nije krio oduševljenje: "Nevjerojatno je što se ovdje događa na ovom turniru. Uživali smo na svakom stadionu. Velike pohvale navijačima. Znali smo da ćemo ih uništiti ako Talijani budu igrali s četvoricom u obrani. Dan Ndoye je zatvorio vezni red. Njegov čovjek El Shaarawy, jedva da je vidio loptu.

Na Euru ima samo dobrih ekipa, prošli smo neporaženi u grupnoj fazi i igrali smo dobro, a utakmica s Njemačkom je pokazala da možemo ići rame uz rame s najjačim ekipama. Večeras smo igrom koju smo odigrali poslali važan signal. Nismo samo bili u bunkeru i igrali na kontre, već smo pokazali da možemo napadati i dominirati."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.