Kupljen je 2022. za 850.000 eura. Sad vrijedi 35 milijuna i odbija transfer u Bayern

Foto: Profimedia

GRUZIJSKI golman Giorgi Mamardashvili oduševio je na Europskom prvenstvu i neočekivano sa svojom momčadi izborio osminu finala turnira. Imao je pet obrana u porazu 1:3 od Turske, izludio je Češku u remiju 1:1 s 11 obrana, a potom još pet puta zaustavljao Portugalce u pobjedi Gruzije 2:0. Iako je primio četiri gola od Španjolaca, ponovno je bio sjajan s čak devet zaustavljenih pokušaja protiv za mnoge najvećeg favorita natjecanja.

Prosječna ocjena koju mu je dao Sofascore nakon četiri utakmice iznosi visokih 8.15 i samo je Fabian Ruiz s 8.77 bolje ocijenjen igrač dosadašnjeg dijela turnira. Mamardashvili je pod ugovorom s Valencijom do ljeta 2027., 23 su mu godine, pisalo se da ga žele Chelsea i Newcastle, no nakon ovakvih izvedbi na Euru, pojavit će se veći broj klubova koji će se raspitivati za njega. Tako se spominje i interes Bayerna.

Ne želi ići pod svaku cijenu

Prije samo dvije godine Valencia je za njega izdvojila tek 850.000 eura kako bi ga dovela iz Tbilisija, a on danas, prema Transfermarktu, vrijedi 35 milijuna. Svjestan je da je tražen, ali ne želi ići pod svaku cijenu.

"Bayern i dalje ima najboljeg golmana na svijetu. Meni se transfer ondje u ovom trenutku ne čini mogućim. Išao bih samo kad bih igrao. Ako to nije slučaj, onda ne bih išao", rekao je Mamardashvili o mogućem transferu u München.

Bayern se i prošle godine povezivao s njim.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.