Tottenham okrenuo protiv Partizanovog krvnika, Baski potopili arapske milijune

VEČER Europa liga ponudila je nekoliko zanimljivih utakmica. Tottenham je svladao Shamrock iako su Irci vodili 1:0. Athletic Bilbao je svladao bogati PSG 2:0, Stoke je bio bolji od Bešiktaša 2:1, dok je Sporting istim rezultatom tukao Rejin Lazio.

> Drugoligaš Birmingham okrenuo u Mariboru, Atletico i Rennes remizirali

> Video: Schalke i Twente sigurni na svom terenu, Sturm slavio u Ateni

> Vrdoljak kapetan u pobjedi protiv Oremuševog Hapoela, Vukojeviću bod u Tel Avivu

Tottenham bez Modrića i Kranjčara

Tottenham je utakmicu protiv momčadi koja je iz Europe izbacila Partizan počela samo s Vedranom Ćorlukom u prvom sastavu. Luka Modrić je cijelu utakmicu prosjedio na klupi, dok je Niko Kranjčar bio na tribinama.

Redknapp je na teren poslao mladu momčad pojačanu s nekoliko iskusnijih igrača poput Ćorluke, Bassonga, Lennona i Defoa. Spursi su na kraju osvojili tri boda, no nije ovo bila večer za pamćenje. Gosti su poveli, no Tottenham je u razmaku od samo šest minuta s tri pogotka uspio spasiti obraz.

Šok na White Hart Line priredio je Rice koji je u 51. tukao, a lopta je prevarila Cudicinija i završila u mreži. Spursi su se brzo pribrali i devet minuta kasnije izjednačili. Dos Santos je s lijeve strane ubacio za Pavljučenka koji glavom zabija prvi pogodak ove sezone.

Samo minutu kasnije gotovo identična akcija samo što je realizator bio Defoe donijela je domaćinima vodstvo. Konačnih 3:1 postavio je povratnik u Tottenham Dos Santos nakon što je Defoe povukao loptu i idealno ga poslužio. Spursi su tako u 65. minuti imali sigurnih 3:1 pa Redknapp nije morao slati Modrića u igru.


Tottenham nakon dva kola ima četiri boda i dijeli prvo mjesto s Rubinom koji je danas remizirao s PAOK-om.


Athletic Bilbao bez problema svladao PSG-a

U derbiju 2. kola skupine F Athletic Bilbao je na svome San Mamesu svladao PSG 2:0. Baski su tako sa šest maksimalnih šest bodova preuzeli vrh skupine.

PSG, jedna od najbogatijih momčadi na svijetu, večeras nije pokazao zašto je klub ovo ljeto na pojačanja potrošio 80 milijuna eura. Athletic je od samog početka djelovao motiviranije i odlučnije.

Domaći su poveli u 20. minuti prekrasnim pogotkom. Markel Laskurain Susaeta ubacio s desne strane, a Igor Gabilondo u padu ljevicom iz voleja matirao Nicolasa Doucheza. Baski su udvostručili vodstvo u posljednjoj minuti prvog dijela. Izveli su vrlo sličnu akciju akciju, samo što je ovaj put s lijeve strane ubacio Jon Aurtenetxe, a zabio je Susaeta.


PSG je u drugom dijelu krenuo po preokret, ali im je nadu srušio Mohamed Sissoko koji je u 52. minuti zaradio drugi žuti i ostavio svoju momčad s desetoricom. Athletic je do kraja lako održao prednost i stigao do važne pobjede.

Lazio s igračem više poražen u Lisabonu

Eduardo Reja je s Lazijom poražen u Lisabonu od Sportinga s 2:1 što je rimsku momčad ostavilo na samom jednom bodu nakon dva kola. U prošlom su na Olimpicu remizirali s Vasluijem 2:2, dok je Sporting s 2:0 bio bolji od Zuricha.



Iako su u novu sezonu ušli s pojačanom momčadi na terenu Rimljani ne pokazuju što se od njih očekuje. Sporting možda nije bio toliko bolji protivnik, ali je bio konkretniji i od osam udaraca u okvir gola dva su uspjeli pospremiti iza leđa vratara Marchettija. Prvak Europe s mladom španjolskom reprezentacijom Diego Capel asistirao je Van Wolfswinkelu u 21. minuti za vodstvo domaćih, a Miroslav Klose u 40. je izjednačio na 1:1. Na isteku prvog poluvremena bivši igrač Liverpoola Emiliano Insua zabio je za 2:1 zaradivši usput žuti karton.

U nastavak je Lazio ušao sa Djibrilom Cisseom umjesto Klosea, a Portugalci su od 50. minute igrali s igračem manje nakon što je zbog drugog žutog kartona isključen Insua. Lazio je ipak bio grublja momčad sa 26 prekršaja i šest žutih kartona, a igrač više nije im pomogao da dođu do izjednačenja.

Stoke srušio i jaki Bešiktaš

Hajdukov "krvnik" iz kvalifikacija Stoke City penalom u 78. minuti stigao je do vrijedne 2:1 pobjede protiv jakog Bešiktaša kojeg je predvodio napadački trojac Simao, Edu i Quaresma.


Turci tradicionalno gube na "Otoku", a i ovaj put, iako su možda na trenutke bili bolji protivnik, nisu uspjeli doći do boda. Bešiktaš je poveo već u 13. minuti golom Hilberta, asistirao je Quaresma, a samo dvije minute kasnije Crouch je izjednačio na 1:1. Trener domaćih do 61. minute napravio je sve tri izmjene i krenuo na sve ili ništa, što mu se isplatilo u 78. minuti kada je s bijele točke pogodio Walters nakon prekršaja Sivoka u kaznenom prostoru.

Gosti su imali malo bolji posjed lopte, a uputili su 11 udaraca prema golu od kojih šest u okvir, koliko i Stoke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.