Dinamo konačno Hajduku konkurira izvan terena

Foto: Marko Lukunic/Pixsell

NAKON reprezentativne pauze, Dinamo se vraća obvezama u SuperSport HNL-u i Europi. U subotu od 18:30 gostuje u Puli kod Istre i tražit će tri boda koja bi ga približila obrani naslova prvaka, a u srijedu gostuje kod Red Bull Salzburga, što je označeno kao jedna od najvažnijih utakmica sezone, u kojoj bi Dinamo pobjedom imao dobru situaciju da izbori nokaut-fazu Lige prvaka.

Osim rezultata na terenu, Dinamo u zadnje vrijeme bilježi i sve veći porast u drugim segmentima kluba. Promjena vlasti u klubu i demokratski izbori donijeli su val euforije u Zagreb koja se konačno osjeti i na brojkama. U tom smislu, 2025. godine bi Dinamo konačno mogao konkurirati Hajduku u uspjesima izvan terena.

Povijesno dobra prodaja dresova

Naime, Dinamo je uoči nove sezone promijenio dobavljača opreme i s adidasa je prešao na Castore. Od početka te suradnje, prvak Hrvatske je prodao preko 12 i pol tisuća dresova. Ranije ove godine je prodao još 11 tisuća adidasovih dresova.

To nas dovodi do ukupne brojke od 23 i pol tisuće dresova, a u klubu očekuju da će i do kraja godine zahvaljujući velikim utakmicama i predblagdanskom periodu prodati još značajan broj. Za usporedbu, Hajduk je prema Marinki Akrap, članici uprave splitskog kluba, prodao oko 30 tisuća dresova prošle godine.

Od početka ove sezone i ugovora s adidasom, Hajduk je prodao već 17 tisuća dresova. Dinamo velike nade polaže u činjenicu da mu Castore omogućava da sudjeluje u dizajnu dresa, a iduće sezone ćemo prvi put vidjeti opremu Plavih koju je smislila trenutna klupska garnitura. Ukupno je Dinamo prodao preko 30 tisuća Castoreovih artikala.

Može li Dinamo stići Hajduk u članovima?

Ono gdje će Plavi imati puno težu zadaću je broj članova. Trenutno Dinamo broji oko 50 tisuća članova, što je nadmašilo želje nove uprave da od ljeta do kraja godine stignu do brojke od 42 tisuće. Tome je sigurno pomogla i činjenica da su se u Dinamu održali izbori i da sada članovi prvi put u povijesti imaju puna članska prava.

No, Hajduk trenutno broji više od 123 tisuće članova, što je za otprilike 146% više od Dinama. No, Dinamo sve češće organizira "Dinamove" događaje diljem Zagreba na kojima se navijači druže s igračima, a Plavi posjećuju zagrebačke kvartove.

Također, nedavno je održana i Plava noć u Mostaru koja je bila veliki uspjeh, a 31. listopada je organizirana ista manifestacija i u Požegi. Ono u čemu je Dinamo potpuni autsajder je posjet na stadionu. Za dostići Hajdukove brojke Dinamo će osim rezultata trebati i bolji, novi stadion.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.