Đoković opet izgubio od Broja 1. Talijan izborio meč za 6 milijuna dolara

Foto: Profimedia

NOVAK ĐOKOVIĆ (37) je drugi put u četiri dana te četvrti put zaredom u međusobnim duelima morao čestitati Janniku Sinneru (23) na pobjedi. Najbolji tenisač svijeta pobijedio je srpsku legendu u finalu Mastersa u Šangaju i odmah zatim joj nanio novi poraz, 6:2, 6:7 i 6:4 u polufinalu ekshibicije u Saudijskoj Arabiji, nazvanoj Turnih šest kraljeva. 

Talijan je u prvom setu dominirao protiv Srbina. Već na početku ga je brejknuo, a to je ponovio i na kraju seta za laganih 6:2. No drugi set je krenuo dijametralno suprotno. Sinner je bio neprepoznatljivo loš, djelovao je kao da je ozlijeđen. Đoković je to iskoristio i poveo 2:0, ali Sinner se sjajno vratio u četvrtom gemu breakom bez izgubljenog poena.

Sjajan meč najboljeg na svijetu i najboljeg svih vremena

Na to se razvila velika borba, u kojoj su obojica igrala vrhunski. Tako se došlo do tie-breaka, u kojem je Đoković briljirao. Razbio je suparnika 7:0 te tako izjednačio na 1:1 u setovima. Sinner je pak sjajno otvorio odlučujući treći. Odmah je Đokoviću uzeo servis, ali najbolji svih vremena mu je promptno uzvratio istom mjerom.

U petom gemu je Đoković spasio četiri break lopte, nakon čega je Sinner također jedva spasio svoj servis. Ipak, u sedmom gemu je Sinner oduzeo servis Đokoviću te još jednom suparniku oduzima servis. Zatim konačno uspijeva riješiti Đokovića za 6:4 i meč. U finalu će Sinner igrati protiv Carlosa Alcaraza. On je pobijedio Rafaela Nadala te tako izborio finale u kojem pobjednik osvaja čak 6 milijuna dolara. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.