Bjelica: Gledao sam Istru protiv Hajduka, igraju atipično u odnosu na druge u SHNL-u

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

DINAMO sutra od 18:30 gostuje kod Istre 1961 u desetom kolu SuperSport HNL-a. Dinamo je trenutno treća momčad prvenstvene ljestvice i za vodećim Hajdukom zaostaje dva boda. Istra se nalazi na šestoj poziciji s osam bodova manje od Dinama. Uoči utakmice medijima se obratio Dinamov trener Nenad Bjelica, koji ističe kako je koncentracija potpuno na sutrašnjoj utakmici, a ne na onoj u srijedu, kada Dinamo gostuje kod Salzburga u trećem kolu Lige prvaka.

"Gledao sam Istru protiv Hajduka"

"Stvarno razmišljamo samo o Istri, to nam je jedini fokus u ovom trenutku. O svemu onome što dolazi poslije utakmice razmišljat ćemo nakon Pule. Cijelog tjedna maksimalna priprema bila je samo na Istru, a poslije imamo dovoljno vremena za pripremiti sve utakmice koje dolaze.

Gledao sam Istru protiv Hajduka. Tada sam bio bez posla, a živim u Istri, pa sam iskoristio priliku. To je jedna vrlo kvalitetna i dobro vođena momčad. Dosta su agresivni, igraju atipično u odnosu na druge momčadi u HNL-u. Morat ćemo dati maksimum za tri boda, a vjerujem da ćemo to i napraviti. Imaju dosta dobrih mladih igrača, kvalitetnih stranaca. Sve u svemu, kvalitetna ekipa."

Komentirao je i dobre partije Martina Baturine i Petra Sučića u minulom reprezentativnom ciklusu: "Reprezentacija Hrvatske odigrala je jako dobre dvije utakmice i čestitam im na osvojenim bodovima. Sretan sam što su Dinamovi igrači dali obol u tim utakmicama i pokazali da u SHNL-u ima dobrih igrača koji mogu pomoći reprezentaciji.

Ne da su pomogli, nego su u utakmici s Poljskom bili možda i najznačajniji. Način na koji se ta dva mladića razvijaju stvarno je na ponos svima nama u Dinamu i onima koji su tu bili prije mene. Oni znaju da im je 20, odnosno 21 godina, stoga moraju nastaviti s radom i dokazivati se iz dana u dan. Takvi će se uspjesi onda i ponavljati."

"Petković je upitan"

O stanju u momčadi je rekao: "Jučer nam se priključio i zadnji reprezentativac Mbuku. Svi su se uglavnom vratili zdravi, tako da imamo cijelu momčad na raspolaganju osim vratara Nevistića koji i dalje muku muči s problemom lista. Isto tako, Bruno Petković ide na put, ali njegov nastup nije siguran. Mauro Perković ozlijedio se tijekom reprezentativne stanke, tijekom koje su svi igrači dobro trenirali, kao i cijelog ovog tjedna. Vjerujem da idemo spremni u Pulu i da ćemo se vratiti s tri boda."

Presica se samo danas preselila na drugu lokaciju. Naime, dinamovci su se pojavili u Koturaškoj ulici jer Dinamo u listopadu obilježava 100. godišnjicu izgradnje nekadašnjeg igrališta Građanskog, koje se nalazi između Kupske i Koturaške ulice.

Svečanosti podizanja spomen-ploče na zgradu HEP-a u Vukovarskoj 37, na mjestu nekadašnjeg igrališta, prisustvovali su predsjednik Dinama Velimir Zajec, predsjednik Vijeća gradske četvrti Trnje Goran Đulić i predstavnik HEP-a.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.