Što je Jordanu s očima? Svi se pitaju nakon što se pojavio na utakmici Lige prvaka

Foto: Profimedia

MICHAEL JORDAN bio je glavna zvijezda utakmice Monaco - Barcelona 2:1 u Ligi prvaka. Košarkaški velikan u loži stadiona u Monte Carlu ukrao je šou nogometnim zvijezdama na terenu. Svi oko njega na stadionu vadili su mobitele kako bi ulovili jednog od najpopularnijih sportaša u povijesti. 

Fanovi zabrinuti zbog Jordanovih očiju

Jordan je bio sjajno raspoložen, nasmijan i veseo. No, nakon što su mediji objavili njegove fotografije u loži Monacovog stadiona, na društvenim mrežama razvila se rasprava o tome što mu se događa s očima. Točnije, ljude je zaintrigirala čudna boja Jordanovih očiju.

"Je li to od cigara ili...?", "Michaele, provjeri jetru", "Nadam se da je dobro", "To kako mu oči izgledaju čini me tužnim", "Zašto izgleda kao da se isplakao?", "Ovo me jako brine", "Ovakva žuta i crvena boja očiju ne može biti dobra", neki su od komentara. 

Afroamerikanci ovakve bjeloočnice često imaju zbog specifičnog pigmenta

Iako su brojni komentatori iz Amerike, očito nisu upoznati s time da su i kod zdravih Afroamerikanaca bjeloočnice žućkaste boje. Do toga dolazi jer imaju pigment melanina na površinskom sloju tkiva oka. To je benigno i ne postoji tretman za promjenu ili "liječenje" takvog stanja i boje bjeloočnica.

Doduše, ovo se stanje često pogrešno miješa sa žutim bjeloočnicama kao znakom bolesti jetre. Ako je taj simptom nov i progresivan, onda osoba koja ga ima treba posjetiti oftalmologa. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.