Morata: Hrvatska je čudo. U svakom sportu su super, to im je u DNK

Foto: Profimedia

HRVATSKA je izgubila u finalu Lige nacija. Španjolska ju je pobijedila boljim izvođenjem jedanaesteraca i tako uskratila hrvatskoj reprezentaciji priliku za osvajanje svog prvog velikog trofeja. Nakon 90, a onda i 120 minuta tvrde utakmice bilo je 0:0, a onda su Španjolci iskoristili pet od svojih šest jedanaesteraca, dok je Hrvatska zabila četiri. Španjolskoj je ovo prvi trofej nakon zlata na Euru 2012. 

''Vrlo sam sretan. Ovo je za nas bila jedinstvena šansa. Na prošlim prvenstvima bismo rano ispadali i danas smo morali iskoristiti ovu priliku. Bili smo sigurni u sebe prije penala. Znao sam da ću pucati panenku. Na poluvremenu sam održao motivacijski govor i to mi je dalo dodatni motiv'', rekao je nakon utakmice strijelac posljednjeg penala Dani Carvajal.

''Presretan sam. Ovo je i trijumf Luisa Enriquea i njegovog stručnog stožera. Htjeli smo pobijediti i uspjeli smo. Posebno mi je drago zbog Unaija Simona'', rekao je Jordi Alba.

''Puno smo radili na tome da osvojimo ovo natjecanje. Ovo je velika pobjeda i proslavit ćemo je sa stilom. Hrvatskoj svaka čast. Fantastični su u svakom sportu, imaju to u svojoj DNK. Bio je red da pobijedimo'', rekao je Alvaro Morata.

"Oduševljeni smo. Bila je to vrlo komplicirana utakmica i ovo je vrlo vrijedno. Ova generacija puno obećava. Bili smo mentalno vrlo jaki. Postoje stvari koje treba poboljšati, ali uvijek je dobro pobijediti. Ovo sad treba proslaviti'', rekao je Rodri. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.