Modrić o sucu: Znam ga iz španjolske lige, navikao sam

Foto: EPA

HRVATSKA reprezentacija odigrala je 3:3 na gostovanju kod Poljske u četvrtom kolu Lige nacija. Bila je to jedna od najluđih utakmica Hrvatske u posljednjih nekoliko godina. Poljaci su poveli, a Hrvatska je ekspresnim golovima preokrenula na 3:1. Ipak, Poljska se vratila, a u zadnjih 20 minuta krenula i po novi preokret jer je zbog isključenja Dominika Livakovića imala igrača više, ali Hrvatska je uspjela sačuvati bod.

Hrvatska je tako propustila osigurati plasman u četvrtfinale Lige nacija, ali je ostala na drugom mjestu na tablici s tri boda više od Poljske i tri manje od Portugala. Izabranike Zlatka Dalića u studenom očekuju još domaća utakmica s Portugalom i gostujuća sa Škotskom. Nakon utakmice su mnogi bili nezadovoljni suđenjem španjolskog suca Alejandra Hernándeza, a svoj komentar je dao i Luka Modrić. Najviše reakcija izazvalo je isključenje Livakovića koje možete pogledati OVDJE.

Modrić: Nema smisla trošiti riječi na suce

"Ne volim pričati o sucima. Livi je izbio loptu, možda ga je udario u tom produžetku, ali po meni to nije za crveni. Iako, morao bih vidjeti snimku da bih mogao bolje komentirati. Međutim, bilo je dosta situacija u kojima je sudac mogao bolje suditi. Znam ga iz španjolske lige, navikao sam na njegovo suđenje", rekao je Modrić pa se osvrnuo na opasku da nema dobra iskustva sa sucem:

"Nećemo sad o tome. Što je, tu je. Nema smisla trošiti riječi na suce. Bilo je jako puno dobrih stvari, ali šteta što smo primili taj gol na kraju prvog poluvremena. Vratili smo ih u igru. Da smo s 3:1 otišli na odmor, sigurno bi bila drugačija utakmica u drugom dijelu."

Dalić: Ne želim se vaditi na suđenje

"Ono što sam vidio, nema veze s isključenjem. Prvi gol koji smo dobili je bio čisti faul na Matanoviću. To su bile dvije kardinalne greške. Ali ne želim se izvlačiti na suce. Mi smo sebe zakinuli. Poljsku smo vratili u utakmicu koju smo praktički dobili. Izvukli smo utakmicu do kraja s igračem manje.

Rekao sam prije početka ovog ciklusa da bih prihvatio četiri boda. Ovo je ekipa koja se stvara, ali ne smije nam se dogoditi da primimo gol kad vodimo. Ali želim ostati pozitivan. Dobri smo, postat ćemo još bolji. Nema mjesta nezadovoljstvu i panici. Stvaramo reprezentaciju, dobili smo 4-5 sjajnih igrača koji su naša budućnost. Sve je otvoreno", rekao je nakon utakmice Zlatko Dalić.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.