Perišić s tribina gledao utakmicu svojeg novog kluba?

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

TALIJANSKI mediji prenose da je hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Perišić viđen u Milanu te da je s tribina gledao današnju utakmici između Monze i Intera u 4. kolu talijanske Serie A. Utakmica je završila 1:1. Nakon raskida ugovora s Hajdukom, 35-godišnji Perišić intenzivno traži novi klub.

U završnici prijelaznog roka šuškalo se o interesu talijanskih klubova Coma i Monze za Perišića, no administrativne prepreke zasad su ga spriječile u povratku u Italiju. Nakratko je kružila i informacija da bi mogao prijeći u Lokomotivu, no ti navodi su se pokazali neutemeljenima.

Čeka se odluka Perišića

Prema najnovijim vijestima iz Italije, Perišić je danas u centru Milana, a utakmicu između Monze i svojeg bivšeg kluba Intera prati s tribina. Monza, klub u vlasništvu obitelji Berlusconi, nestrpljivo iščekuje njegov odgovor, posebno jer im početak sezone ne ide po planu, s trenutačnim plasmanom na 17. mjestu nakon tri kola.

Sportski direktor Monze Adriano Galliani, čija je suradnja sa Silviom Berlusconijem legendarna, zagovara dolazak Perišića. Trener kluba, proslavljeni stoper Milana Alessandro Nesta, u potrazi je za pojačanjem na krilnoj poziciji u formaciji 3-5-2 i čini se da je izbor pao upravo na iskusnog Hrvata. 

Potvrdio je interes Monze i talijanski novinar Nicolo Schira. "Monza među slobodnim igračima traži za Alessandra Nestu krilnog beka. Adriano Galliani sanja o Ivanu Perišiću, ali još ga nije uspio dovesti. Još jedna opcija je Antonio Candreva, a postoje još dva igrača koja bi mogla doći na to mjesto", napisao je na X-u talijanski insajder.

Povratak u zemlju u kojoj je igrao svoj najbolji nogomet

Kad bi Perišić došao u Italiju, vratio bi se u zemlju u kojoj je živio i igrao šest godina. Naime, od 2015. do 2022. bio je igrač Intera, ali je jednu sezonu proveo na posudbi u Bayernu. Za inter je odigrao 254 utakmice, postigao 55 i namjestio 49 golova te s njim osvojio po jedno prvenstvo i kup.

Zadnji angažman bio mu je u splitskom Hajduku i završio je jako ružno. Perišić je prošle sezone dočekan kao kralj u Splitu, stigao je ozlijeđen, no navijači su se nadali da bi mogao pridonijeti momčadi kad se oporavi. Njegovi nastupi nisu bili na visokoj razini. Odigrao je 12 utakmica i zabio samo jedan gol. Nakon sukoba s trenerom Gennarom Gattusom raskinuo je ugovor.

Navijači Hajduka, bar većina, više ne vole Perišića. Ispratili su ga iz Splita toliko ružnim komentarima da su u Hajduku morali ukinuti komentiranje na društvenim mrežama. Usprkos tome što nema klub, Perišić je još uvijek član hrvatske reprezentacije, za koju je igrao u obje utakmice Lige nacija u rujnu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.