Petra Martić slavila nakon sjajnog preokreta na Wimbledonu

Foto: EPA

HRVATSKA tenisačica Petra Martić plasirala se u drugo kolo Wimbledona, u ovogodišnjoj premijeri na londonskoj travi ona je pobijedila domaću tenisačicu Francescu Jones s 3:6, 6:1, 6:2. Martić nije dobro otvorila meč protiv 215. igračice na svijetu koja je u glavni turnir ušla uz pozivnicu organizatora. Potom je Martić ipak pokazala daleko veću kvalitetu, ali je preko puta mreže imala i ozlijeđenu suparnicu koja se mučila s bolovima u nozi.

Kroz prvi set se igralo u valovima. Jones je povela 3:0, Martić je potom izjednačila na 3:3, ali još jednom dopustila suparnici tri gema u nizu čime je Britanka došla do prednosti od 1:0 u setovima. U drugoj dionici terenom je zagospodarila Martić, 85. tenisačica na WTA ljestvici. Povela je 5:0 i time osigurala igranje trećeg seta. U njemu su sve očitiji bili problemi s ozljedom Jones koja je tijekom nekih poena jedva hodala terenom.

Martić je sve to iskoristila i rutinski izborila plasman u drugo kolo gdje će igrati protiv Poljakinje Ige Šwiatek, prve tenisačice na svijetu, koja je u prvom kolu svladala Amerikanku Sofiju Kenin 6:3, 6:4.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.