Spalletti otkrio uzrok ispadanja: Isto nam se dogodilo i protiv Hrvatske

Foto: EPA

U PRVOJ utakmici nokaut-faze Europskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj sjajna Švicarska je rutinski u osmini finala rezultatom 2:0 pobijedila Talijane. Aktualni europski prvaci tako su se oprostili od turnira i idućeg tjedna dobit ćemo nove. Prolaz među osam najboljih Švicarcima su golovima donijeli Remo Freuler i Ruben Vargas. U četvrtfinalu će igrati s Engleskom ili Slovačkom.

Bila je to od prve do zadnje minute dominacija Švicarske protiv blijede i neuvjerljive Italije, koja je prije samo nekoliko dana golom Zaccagnija u zadnjoj minuti nadoknade otišla u osminu finala i poslala Hrvatsku doma. Nakon utakmice je vidno razočaran bio i izbornik Italije Luciano Spalletti.

Istaknuo je istu grešku kao i protiv Hrvatske

"Tempo je bio prenizak veći dio utakmice. Onda je teško zadržati loptu i kvaliteta igre pati. Neki su igrali na svom tempu i dok god je to na toj razini, teško je pričati o taktici ili ičemu drugom", započeo je za Sky Sports Italia.

"Nakon utakmice protiv Hrvatske sam rekao da im nisam dao dovoljno vremena da se oporave i nisam promijenio dovoljno toga da osvježim momčad. Sad sam to napravio, ali intenzitet je kao i u prošloj utakmici bio slab. Ovo je bolno iskustvo i pokazuje nam koliko još moramo raditi", dodao je.

"U budućnosti moramo naći neke nove igrače koji mogu igrati brzo. Odgovornost je na meni, ali nisam imao dovoljno vremena za upoznati momčad za razliku od prethodnih izbornika", zaključio je. Podsjetimo, Spalletti je naslijedio momčad od Roberta Mancinija u rujnu 2023. godine, samo par dana prije dvije ključne kvalifikacijske utakmice za Euro.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.