Španjolska pobijedila Libiju 8:0 na SP-u u futsalu. Evo zašto je to dobro za Hrvatsku

Foto: Murod Yusuf/Pressphoto.uz/PIXSEL/PIXSELL

ŠPANJOLSKA je pobijedila Libiju 8:0, a Kazahstan nadigrao Novi Zeland s 10:0 u dvobojima posljednjeg kola skupine C Svjetskog prvenstva u futsalu, koje se održava u Uzbekistanu. Španjolci su tako pomogli Hrvatskoj jer su s osam golova razlike svladali trećeplasiranu Libiju, koja je s tri boda i gol razlikom -9 ostala iza Hrvatske, koja ima također tri boda i gol-razliku minus jedan, u poretku najboljih trećeplasiranih reprezentacija. 

U osminu finala proći će četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije iz ukupno šest skupina, a zadnje kolo se mora odigrati još u tri skupine. Hrvatska je zasad druga u tom poretku. Inače, Španjolci su kao prvi okončali skupinu sa sedam bodova s gol razlikom +14, dok je Kazahstan drugi s +13.

Hrvatska bi mogla ući u osminu finala Svjetskog prvenstva

Podsjetimo, Hrvatska je u grupi B izgubila od Tajlanda (1:2) i Brazila (8:1), a zatim pobijedila Kubu (0:7). Gvatemala se s gol-razlikom -8 u zadnjem kolu bori za treće mjesto s Venezuelom, koja je na gol-razlici -10, pa teško da će ijedna od njih dostići Hrvatsku. U slučaju da prođe u osminu finala, Hrvatska će igrati protiv Španjolske, Kazahstana ili Argentine.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.