Hajduk ga je prodao za 6.3 milijuna eura, a on sad kaže: San mi je igrati za City

Foto: Profimedia

HRVATSKI nogometaš Ante Palaversa (24) ovog ljeta potpisao je za škotskog prvoligaša Aberdeen. Nekadašnji igrač Hajduka i Manchester Cityja te mladi hrvatski reprezentativac potpisao je ugovor na godinu dana s opcijom produljenja na još dvije godine. Palaversa je stigao u Škotsku iz francuskog drugoligaša Troyesa, u kojem je proveo dvije sezone.

Palaversa je bio jedan od najvećih talenata splitskog Hajduka. Kreativni veznjak 2019. godine prešao je u Manchester City za 6.3 milijuna eura, po čemu je šesti najskuplji igrač Hajduka ikad. Nikad nije zaigrao za prvu momčad Pepa Guardiole, već ga je klub slao na posudbe u belgijske klubove Oostende i Kortrijk, za koje je u tri sezone skupio 58 nastupa.

Bio je i u Getafeu, za koji je skupio samo dva nastupa u polusezoni. City ga se riješio prije dvije godine, prodao ga je u Troyes, za koji se također nije naigrao. Za prvu je momčad skupio tek devet nastupa u dvije sezone, s tim da je ispao iz prve francuske lige u drugu.

"Bio sam tinejdžer i, naravno, bilo je uzbudljivo što me velik klub želio dovesti. Znao sam da želim ići u Manchester City"

U Aberdeenu je dosad upisao dva nastupa - dvije minute igrao je protiv Kilmarnocka, a 69 protiv Motherwella. U razgovoru za Daily Record govorio je o odlasku iz Hajduka u City.

"Bio sam tinejdžer i, naravno, bilo je uzbudljivo što me velik klub želio dovesti. Znao sam da želim ići u Manchester City i dobro igrati. Nije uspjelo, no želio bih za par godina zaigrati ondje, to je moj san. Nadam se da će mi nastupanje za Aberdeen pomoći. Želim dobro igrati i trenirati te pomoći ekipi da ove sezone ostvari svoje ciljeve", rekao je Palaversa.

"Otkako sam prije pet godina potpisao za City, sakupio sam veliko iskustvo igrajući u Belgiji, Španjolskoj i Francuskoj", izjavio je hrvatski veznjak pa poručio: "Jednostavno volim igrati nogomet i gurati samoga sebe do gornjih granica. To je ono što ću i ovdje raditi. Smatram da sam u dobroj situaciji s obzirom na sve što sam naučio. Nema smisla osvrtati se."

"Nastavi li momčad ovako igrati, to će mi pomoći da dobijem mjesto u reprezentaciji Hrvatske"

Palaversa je bio hrvatski U-21 reprezentativac, a sada mu je cilj zaslužiti poziv u A selekciju. "Ako ćemo ovako igrati kao momčad, to će mi pomoći da dobijem mjesto u reprezentaciji Hrvatske. Momčadski jako dobro igramo i to može pomoći individualcima da se istaknu", smatra igrač Aberdeena, kluba koji je upisao pet pobjeda u prvih pet kola škotskog Premiershipa i sada dijeli prvo mjesto sa Celticom.

"Igrao sam s Josipom Juranovićem kada sam bio u Hajduku i pratio sam ga kada je on igrao za Celtic. Na taj sam način znao nešto o škotskom nogometu i atmosferi na stadionima, koja je jako dobra", izjavio je Palaversa i dodao kako je zahvalan što mu je klub dao jednu godinu kako bi se dokazao, osobito nakon što je tijekom protekle dvije godine u Troyesu bio često ozlijeđen.

"Međutim, kada sam bio spreman čini mi se da nisam dobio dovoljnu minutažu koju sam zaslužio kako bih se dokazao u Francuskoj. Sada sam fokusiran na treniranje i igranje", rekao je Palaversa.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.