Srbija deklasirala Hrvatsku u vaterpolskom klasiku. Na poluvremenu je vodila 7:0

Foto: Pixsell/Matija Habljak

KAO prva zemlja u povijesti, Hrvatska je drugi put u nizu domaćin Europskom prvenstvu u vaterpolu. Prije nešto više od godinu dana, krajem ljeta 2022., vaterpolski Euro igrao se u Spaladium Areni u Splitu, gdje je Hrvatska uzela zlato.

Taj naslov prvaka Europe Hrvatska je trebala braniti u Izraelu, za domaćina ove europske smotre bio je izabran grad Netanya, ali zbog ratnih okolnosti u toj zemlji Europska organizacija vodenih sportova (LEN) morala je promptno reagirati i domaćinstvo je ponovo dodijeljeno Hrvatskoj.

Ovaj put za gradove domaćine izabrani su Dubrovnik, u kojem će Hrvatska igrati grupnu fazu, i Zagreb, u kojem će se igrati završnica i dijeliti medalje. Izabranici Ivice Tucka smješteni su u skupinu A, a u njoj će im suparnici biti Španjolska, Francuska i Crna Gora.

Hrvatska je danas u Beogradu protiv reprezentacije Srbije odigrala zadnji pripremni dvoboj pred početak EP-a, a domaćin predvođen kapetanom Nikolom Jakšićem uvjerljivo je svladao ekipu Ivice Tucka s 13:8. Premda je rezultat bio u drugom planu i iako su oba izbornika kombinirala sa sastavom, ovaj poraz za Hrvatsku nije ugodan, a posebno upada u oči 7:0 za Srbiju nakon prve dvije četvrtine. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.