Što se događa s Antom Rebićem?

Foto: EPA

ANTE REBIĆ (30) u ljeto 2023. napustio je Milan i potpisao dvogodišnji ugovor s Bešiktašem, prema kojem godišnje zarađuje 2.5 milijuna eura. Hrvatski napadač stigao je kao veliko ime, no zbog ozljeda i slabe forme nije opravdao taj status. U ovoj sezoni upisao je 23 nastupa, odnosno na terenu je proveo svega 691 minutu i za to vrijeme postigao jedan i asistirao za pet pogodaka.

Iako ima ugovor do 2025. godine, turski mediji već mjesecima izvještavaju da ga se Bešiktaš jedva čeka riješiti, a čak mu je nudio i dio isplate ostatka ugovora. No Rebić to nije prihvatio, a sada je i službeno višak u turskom velikanu. Naime, dogodine Bešiktaš može prijaviti 12 stranaca u ekipi, a među njima neće biti Rebić. Uz njega su otpisani i Aboubakar, Amartey, Rosier, Onana, Montero i Hasić.

No za razliku od ostatka društva otpisanih, za Rebića navodno ne postoji nijedna ponuda i Bešiktaš je tu u nezgodnoj situaciji. Na tribini će imati skupog igrača kojeg neće koristiti, a malo je vjerojatno da će netko preuzeti njegov ugovor. Izvjesno je da će Bešiktaš morati prodati Rebića po superniskoj cijeni ili mu još godinu dana isplaćivati plaću i pustiti ga da ode kao slobodan igrač.

Rebić nije igrao za Hrvatsku otkako je kritizirao Dalića

Rebić je u karijeri nastupao za RNK Split, Fiorentinu, RB Leipzig, Veronu, Eintracht Frankfurt i Milan. S Eintrachtom je pod vodstvom hrvatskog trenera Nike Kovača osvojio njemački kup 2018., dok je s Milanom 2022. bio prvak Serie A.

Za hrvatsku reprezentaciju Rebić je skupio 42 nastupa i tri pogotka te ima srebro sa Svjetskog prvenstva 2018. Međutim, za nju nije igrao od 2021. godine i Europskog prvenstva, nakon kojeg je kritizirao izbornika Zlatka Dalića.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.