Sučić je odmah postao hit u Španjolskoj. Proglašen je MVP-jem mjeseca

Foto: Profimedia

LUKA SUČIĆ (22) proglašen je najkorisnijim igračem Real Sociedada u rujnu, objavio je baskijski klub na društvenim mrežama. Hrvatski reprezentativac titulu MVP-ja zaslužio je nastupima protiv Real Madrida (0:2) i Valencije (3:0) na domaćem terenu te na gostovanjima kod Mallorce (1:0) i Real Valladolida (0:0).

Podsjetimo, mladi ofenzivac ljetos je napustio RB Salzburg te u transferu vrijednom deset milijuna eura potpisao za Real Sociedad. Otada je ukupno upisao šest nastupa za španjolskog prvoligaša, koji se u La Ligi nalazi na slabom 14. mjestu s osam bodova.

Grafika: Sofascore

Postao je član prve postave Sociedada

Iako dosad nema konkretan učinak u smislu pogodaka i asistencija, Sučić je bio itekako opasan za suparnike. Protiv Reala je dvaput zatresao okvir gola, dok je protiv Mallorce također bio jako opasan te je imao sjajno dodavanje za suigrača. Trener Imanol Alguacil prilikom Sučićeva dolaska rekao je da se mora prilagoditi kako bi ušao u prvi sastav.

Čini se da je Sučić u tome i uspio. Protiv Rayo Vallecana je u prvom kolu dobio sedam minuta, a 21 minutu protiv Nice u Europa ligi. Dvije utakmice španjolskog prvenstva, drugo i treće kolo, proveo je na klupi, dok u četvrtom kolu nije bio u sastavu. Nakon toga je redovno bio prvotimac protiv Reala (75 odigranih minuta), Mallorce (90 minuta), Valladolida (61 minuta) i Valencije (75 minuta).

Španjolci ga hvale

Nakon utakmice s Realom Sučića je hvalio i španjolski medij El Desmarque, koji je napisao: "Luki Modriću vrijeme polako curi i sve je bliže mirovini. Veznjak Real Madrida odlučio je igrati ovu sezonu unatoč tome što mu je 39, ali čini se da je Hrvatska već pronašla njegovog nasljednika. To je Luka Sučić, igrač Real Sociedada."

U intervjuu za baskijsko izdanje Mundo Deportiva krajem kolovoza otkrio je kako je odlučio doći u Sociedad. "Imao sam puno ponuda iz Italije, Engleske i Njemačke, ali sve sam ih zaboravio kada sam čuo da me želi Real Sociedad", rekao je Sučić te dodao: "Real Sociedad mi odgovara zbog stila igre, a uz to sam uvijek htio igrati u Španjolskoj."

Potpisao petogodišnji ugovor s Real Sociedadom

Sučić je rođen u austrijskom gradu Linzu, kamo su njegovi roditelji stigli tijekom rata u Hrvatskoj. Salzburg ga je doveo kada je imao 13 godina, a prvi profesionalni ugovor potpisao je s tim klubom kada je napunio 16. Četiri godine bio je član prve momčadi za koju je sakupio 128 nastupa, 18 pogodaka i 19 asistencija.

Sa Sociedadom je potpisao petogodišnji ugovor. Ima 12 nastupa za hrvatsku reprezentaciju, u kojoj ima sve važniju ulogu. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 15 milijuna eura.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.