Bjelica: Protiv Monaca možemo do tri boda. Nikad nisam zadovoljan jednim

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

DINAMO i Monaco u srijedu od 21 sat igraju utakmicu Lige prvaka na Maksimiru. Ekipa iz Kneževine, koja stiže na Maksimir, odlično je krenula u sezonu. Monaco je pobijedio Barcelonu u prvom kolu Lige prvaka 2:1, a u francuskom prvenstvu drži drugo mjesto iza PSG-a. 

Dinamo je trenutno posljednja ekipa Lige prvaka zbog najlošije gol-razlike od -7 za koju je odgovoran povijesni poraz rezultatom 9:2 u prvom kolu kod Bayerna. Za razliku od te utakmice, Dinamo će sada voditi Nenad Bjelica, a dan uoči utakmice s početkom u 19 sati održava se press-konferencija na Maksimiru na kojoj je uz trenera Dinama i kapetan Arijan Ademi.

Kakva su očekivanja? 

Radujemo se svi skupa još jednoj utakmici Lige prvaka u Zagrebu. Svi igrači su na raspolaganju osim Luke Stojkovića i Maea, situacija s Theophileom je još neizvjesna. Pobjeda protiv Lokomotive nam je vratila samopouzdanje i raspoloženje. Spremni i odmorni dočekujemo trenera.

Mislite li i dalje da se sutra može do tri boda? 

Apsolutno. Mislim da nam svima utakmica s Lokomotivom daje za pravo da se sutra nadamo tri boda. Odradili smo utakmicu energetski sjajno, primijenili smo na terenu sve što smo isplanirali. Samopouzdanje je naraslo kod trenera i igrača. Treba sada to sutra pokazati na terenu.

Kakav je ovaj Dinamo u odnosu na onaj koji je pod Vama pobijedio Atalantu?

Ovaj Dinamo ima velik i kvalitetan kadar. Onda sam s ekipom radio već godinu dana, ovdje sam tek nekoliko dana pa mi je teško procijeniti sve igrače. Dinamov kadar je veoma kvalitetan i svakom treneru bi bilo zadovoljstvo raditi s ovakvim igračima. Monaco je različita ekipa od Atalante, ne znam možemo li protiv njih primijeniti iste stvari.

Vi i trener Monaca Adi Hütter odigrali ste međusobno 11 utakmica. Što mislite o njemu?

Naš je put vrlo sličan. On je isto krenuo iz druge austrijske lige. Također je bio kvalitetan nogometaš, ali je krenuo iz početka. Ja sam također krenuo u Austriji i tamo smo se suprotstavljali. Otkad je došao u sustav Salzburga, taj sustav replicira u svim svojim ekipama. 

On je studiozan trener koji dobro priprema utakmicu i njegove ekipe su uvijek bile dobro organizirane. Vrlo se radujem njegovim uspjesima jer nije imao lagan put, a dokazao se svuda gdje je bio. Radio je kvalitetno i to govori sve o njemu.

Biste li sutra bili zadovoljni bodom?

Znate moj odgovor, zašto me to pitate? Nikad nisam zadovoljan bodom i igrat ćemo na pobjedu. Vidjet ćemo kako će se utakmica razvijati i hoće li nas bod zadovoljiti, ali ići ćemo na pobjedu. 

Što mislite o novom sustavu Lige prvaka? 

Tako je kako je i moramo to prihvatiti. Za nas koji sudjelujemo u Ligi prvaka je to izazov više, dvije utakmice više. Čuti himnu Lige prvaka je uvijek poseban osjećaj. Koliko će taj sustav trajati, ne znamo, ali dok je tu, moramo ga prihvatiti. Ademi nije u dobrom, nego u odličnom stanju.

Pitanje za Ademija: Kad se sjetite utakmice protiv Atalante, kakve Vam to emocije budi?

Poseban osjećaj, nešto što ostaje za cijeli život. To je bila nevjerojatna noć i uvjeren sam da ova ekipa to može ponoviti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.