Modrić mu je trebao ostaviti svoju desetku. Marca: Njegov efekt blijedi

Foto: Profimedia

U LJETO prošle godine Arda Güler stigao je u Real Madrid u transferu koji službeno vrijedi 20 milijuna eura. Odmah je bio označen kao igrač koji će imati veliku ulogu u budućnosti, kao playmaker koji će naslijediti Luku Modrića. Danas je turski veznjak sve dalje od takvih definicija.

Ardin djed lani je bio potvrdio za turski medij Demirören Haber Ajansı da je njegov unuk već bio u kontaktu s Modrićem i dodao: "Modrić je nazvao mog unuka i rekao da će se umiroviti za godinu dana i ostaviti mu broj 10 u Realu." Modrić se nije umirovio, u ovoj sezoni igra i više nego u prošloj, a Güler ne dobiva pravu priliku.

Mogao je otići u klub u kojem bi imao veću minutažu

Njegov status u Real Madridu analizira Marca, koja piše da je mladi veznjak odlučio ostati u klubu iako je interes za njegove usluge pokazalo više klubova u ljetnom prijelaznom roku. Jedan od njih bio je i klub iz kojeg je došao. Fenerbahčeov trener Jose Mourinho osobno je zvao Madrid kako bi ga doveo na posudbu, no posao nije realiziran.

Očekivalo se, a tako je govorio i Realov trener Carlo Ancelotti, da će Güler imati veću ulogu, posebice nakon što je zablistao u završnici sezone s pet golova u pet utakmica. Ipak, u ovoj je sezoni na tek 257 odigranih minuta kroz osam utakmica.

Real ima puno kvalitete na njegovim pozicijama

"Izgubio je dar o kojem je Ancelotti pričao u prošloj sezoni. Svaka lopta koju je bio dodirnuo bila je gol. Jasno je da se takva razina igre ne može očuvati, ali u ovoj je sezoni još uvijek i bez gola i bez asistencije", piše Marca.

"I klub i trener znaju da je prerano za zaključke i da ima vremena za ponovnu Gülerovu magiju. Upitno je na kojoj bi je poziciji trebao pokazati", dodaje se te uz isticanje da njegov efekt blijedi podsjeća na napadački arsenal koji Real ima u Endricku, Kylianu Mbappeu, Viniciusu Junioru i Rodrygu, ali i na veliku gužvu u vezi, u kojoj je Modrić u ovoj sezoni već na 10 odigranih utakmica.

Standings provided by Sofascore


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.