Svi na stadionu ostali u nevjerici nakon odluke suca u Šibeniku. Onda se javio VAR

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

ZADNJI susret šestog kola SHNL-a na Šubićevcu igraju Šibenik i Varaždin. Dvoboj je to četvrtog Šibenika i petog Varaždina. Susret je završio 0:0, a prvo poluvrijeme obilježila je situacija u kojoj je sudac Ante Čulina isključio napadača Šibenika Ivana Santinija. 

Podsjetimo, Čulina iz Zagreba je glavni sudac utakmice, a pomažu mu Luka Pajić (Rijeka), Anto Marić (Zagreb) i Mateo Erceg (Benkovac). U VAR sobi su Zagrepčani Fran Jović i Luka Pušić. Delegat susreta je Ante Podnar (Gospić), suce kontrolira Tomislav Petrović (Osijek), a za sigurnost ispred HNS-a brine Zlatko Čipčić.

VAR je reagirao

Do sporne situacije je došlo u 31. minuti utakmice. Santini i Aleksa Latković su bili u duelu, igrač Šibenika je malo zakasnio i nagazio je igrača Varaždina. Čulina je Santiniju odmah pokazao crveni karton. Svi igrači ostali su u nevjerici kad je Čulina izvadio crveni karton, pa i oni koji su sudjelovali u duelu.

Ni ostatku stadiona nije bilo jasno što se događa, a i komentator utakmice Mateo Pukšar s MaxSporta priznao je da mu prije snimke nije bilo najjasnije što se dogodilo. Ipak, Čulina je na poziv VAR sobe otišao pogledati situaciju te je nakon pregleda ipak promijenio odluku i Santiniju pokazao žuti karton.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.