UEFA pokrenula postupak protiv Judea Bellinghama

Foto: EPA

UEFA je pokrenula istragu zbog prostačke geste koju je engleski veznjak Jude Bellingham (21) izveo nakon što je u 95. minuti utakmice sa Slovačkom u osmini finala Europskog prvenstva zabio gol, a zatim spustio ruku u razinu međunožja. Jedan od najboljih nogometaša svijeta zbog toga bi mogao biti suspendiran, pisali su engleski mediji, jer je možda prekršio "osnovno pravilo pristojnog ponašanja".

Iako je to sve kasnije opisao kao internu šalu s bliskim prijateljima koji su bili na utakmici i rekao da prema Slovačkoj ne osjeća ništa osim poštovanja, Bellingham bi, tvrdi se, mogao biti kažnjen novčano, jednom utakmicom neigranja ili bi dobio obje kazne. Bio bi to susret četvrtfinala Eura protiv Švicarske, koji je na rasporedu u subotu, 6. srpnja.

Podsjetimo, Slovačka je u osmini finala šokantno povela u 25. minuti golom Ivana Schranza. Engleska, po mnogima prvi favorit Eura, bila je pred ispadanjem, no onda je Bellingham fantastičnim škaricama u petoj minuti sudačke nadoknade izjednačio. Harry Kane je na početku produžetaka zabio za preokret Engleza i prolaz među osam najboljih reprezentacija na turniru.

Bellingham je Engleskoj na Euru donio pobjedu protiv Srbije i spasio je od ispadanja u osmini finala

Bellingham je karijeru započeo u Birminghamu, otkuda ga je Borussia Dortmund 2020. dovela za 30 milijuna eura. Nakon tri sezone u dortmundskom klubu, Real Madrid je platio više od 100 milijuna eura i s njime potpisao ugovor na šest godina. U prvoj sezoni u madridskom klubu, s kojim je odmah osvojio Ligu prvaka i La Ligu, upisao je 42 nastupa, 23 pogotka i 13 asistencija.

U dresu reprezentacije ukupno je odradio 33 utakmice i zabio pet golova. Na dosadašnjem Euru odigrao je gotovo sve minute protiv Srbije (1:0), Danske (1:1), Slovenije (0:0) i Slovačke (2:1 nakon produžetaka). Golom protiv Srbije donio je pobjedu Engleskoj, a protiv Slovaka ih je spasio od ispadanja.

Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 180 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.