VIDEO Englezi otišli ranije, ispljuvali izbornika i onda saznali za gol Bellinghama

Foto: EPA

ENGLESKA je u nevjerojatnoj utakmici osmine finala Europskog prvenstva pobijedila Slovačku 2:1 i plasirala se u četvrtfinale u kojem će igrati protiv Švicarske. Slovačka je povela golom Ivana Schranza u 25. minuti i vodila je sve do sudačke nadoknade. No, onda je u četvrtoj minuti dodatka Jude Bellingham škaricama izjednačio, a u prvoj minuti produžetka Harry Kane zabio za veliki preokret.

Više od 90 minuta Engleska je igrala grozno. Momčad Garetha Southgatea igrala je sporo i bezidejno, a sjajan pogodak Bellinghama im je bio prvi udarac u okvir gola na utakmici. Gol Kanea s kojim su prošli u četvrtfinale im je bio drugi i posljednji udarac u okvir na susretu. Očekivani broj golova na utakmici također govori u prilog tezi da su Englezi igrali loše jer su Slovaci imali xG 2.16, a veliki favorit Engleska je imala xG 1.61.

Tek treći gol škaricama u povijesti Eura

Unatoč mučenju, Southgate na poluvremenu nije ništa mijenjao, a do 90. minute je napravio samo dvije promjene dok je treću iskoristio u sudačkoj nadoknadi minutu prije gola Bellinghama kada u igru ušao Ebrechi Eze. Na kraju je za Engleze sve dobro završilo, a navijači koji su bili na stadionu su dobili trenutak za pamćenje.

Rijetkost je vidjeti gol škaricama, a daleko rjeđe da je to gol reprezentacije u sudačkoj nadoknadi za spas i ostanak na Europskom prvenstvu. Zapravo, gol Bellinghama je tek treći gol škaricama u povijesti Eura. Prije njega je to uspjelo Antoniju Conteu za Italiju protiv Turske 2000. godine i Xherdanu Shaqiriju za Švicarsku protiv Poljske 2016. godine.

No neki navijači Engleske koji su doputovali u Njemačku, platili put i ulaznice, nisu uopće vidjeli taj gol. Iznervirani očajnom igrom svoje reprezentacije su napustili stadion prije kraja. Dva navijača su već tražila smjenu izbornika uz komentar da je igra "sranje" dok nisu imali pojma da je Engleska zabila, a drugi navijač je saznao informaciju i uz veliko olakšanje samo rekao: "Nema veze, ako moram birati hoću li se vratiti ili da Engleska prođe, samo neka Engleska prođe."

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.