Pogledajte kako je hrvatski golman u debiju u La Ligi sjajno obranio penal zvijezdi

Screenshot: X

U POSLJEDNJEM susretu osmog kola španjolskog nogometnog prvenstva Villarreal je jučer pobijedio Las Palmas 3:1 i probio se na treće mjesto ljestvice. Usprkos porazu njegove ekipe, vrlo dobar nastup u svom debiju u La Ligi ubilježio je golman Las Palmasa, Hrvat Dinko Horkaš (25).

"Žuta podmornica" je povela u 45. minuti golom Nicolasa Pepea, a izjednačio je Fabio Silva u 47. minuti. Domaćin je u 51. mogao do nove prednosti, ali Alex Baena nije realizirao kazneni udarac, koji mu je sjajno obranio Horkaš. Nije to uopće bio loš udarac, ali Horkaš se odlično bacio. Bila je to samo jedna od njegovih uspješnih intervencija na utakmici.

Ipak, u 84. minuti je Thierno Barry donio novu prednost Villarrealu. Konačnih 3:1 postavio je Baena u sedmoj minuti nadoknade te se iskupio za promašeni jedanaesterac. Ovom pobjedom Villarreal je skočio na treće mjesto sa 17 bodova, četiri manje od Barcelone te bod manje od Real Madrida.

Nije nastupio za Dinamo 

Las Palmas je ostao na začelju s tri boda. Horkaš je karijeru počeo u podmlatku Dinama, koji ga je slao na posudbe u Zrinjski iz Mostara, Varaždin i Posušje. Nakon toga je kao slobodan igrač otišao u Lokomotiv Plovdiv u ljeto 2022.

U Lokomotivu je upisao 52 nastupa te 20 puta sačuvao mrežu netaknutom. Iako je u Dinamu bio veliki talent koji je u klubu proveo 11 godina, nije upisao službeni nastup za prvu ekipu zagrebačkog kluba.

"Više sam nego uvjeren da mogu ostvariti svaki cilj koji postavim ispred sebe i koji mi postavi klub. Vjerujem da mogu napraviti velike stvari ovdje. Las Palmas me lijepo primio. Jako sam zadovoljan, preplavljen osjećajima te jedva čekam da počnem braniti", rekao nam je Horkaš u nedavnom intervjuu.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.