Evo zašto Atletico ne može s tribina izbaciti ultrase koji rade nerede

Foto: Profimedia

MADRIDSKI derbi puni naslovnice španjolskih medija i dva dana nakon što je odigran. Razlog nisu golovi ili potezi s utakmice Atletico Madrida i Real Madrida (1:1), već ponašanje dijela domaćih navijača na stadionu Wanda Metropolitano. Podsjetimo, utakmica je bila prekinuta na 15-ak minuta zbog divljanja Atleticovih ultrasa, koji su danas Realovog, a nekoć Atleticovog golmana Thibauta Courtoisa gađali upaljačima, bocama, sendvičima...

Courtois, koji je u karijeri 111 puta branio za Atletico, smijao se u tim trenucima navijačima i gestikulirao im: "Još! Još!" Atleticov trener Diego Simeone javno je zatražio kaznu za Courtoisa zbog provokacija, ali i kaznu zabrane dolaska na stadion navijačima koji su radili nerede. Jedan od njih je identificiran i zabranjen mu je dolazak na stadion do kraja života.

Traži se udaljavanje Atleticovih ultrasa s tribine

Španjolski mediji pišu da je od 17 neprimjerenih uzvika s tribina, njih 15 došlo s dijela na kojem su bili navijači domaće momčadi. Ti uzvici uključuju psovke i vrijeđanja, a provjeravaju se i snimke i fotografije kako bi se pronašli oni koji su bacali predmete u smjeru Realovog golmana.

To je djelo pojedinaca iz skupine ultrasa Atleticovih navijača pod imenom Frente Atletico. Ta grupa broji oko 2500 članova i iz njenih redova tijekom susreta stizali su i nacistički pozdravi. Mnogi su zatražili da se tu grupu udalji s tribine.

Marca objašnjava zašto je to nemoguće. Klub je objasnio da to ne može napraviti zbog zakona koji brani da se potjera tisuće pojedinaca ako se uz njihova imena direktno ne vežu raniji incidenti. Atletico ne može donijeti odluku zabrane njihova kolektivnog dolaska na stadion, samo onih koji su identificirani kao kršitelji zakona.

Standings provided by Sofascore


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.