Dončić nagovorio suparnika da promaši bacanje kako bi Slovenija mogla stići Hrvatsku?

Screenshot: Sport Klub

HRVATSKI košarkaši završili su na prvom mjestu u skupini u prvoj fazi kvalifikacija za Olimpijske igre. To znači da će u subotnjem polufinalu igrati protiv drugoplasiranog iz grupe u kojoj su Grčka, Dominikanska Republika i Egipat, a to će gotovo sigurno biti Dominikanska Republika.

Skupina u kojoj se nalazi Hrvatska završila je pobjedom Slovenije nad Novim Zelandom 104:78 (26 razlike). Podsjetimo, Sloveniji je za prolazak trebala pobjeda od deset, a za prvo mjesto pobjeda od 29 razlike. Prvo je ostvarila, ali ne i drugo, pa su izabranici Josipa Sesara završili na prvom mjestu.

Drama u završnici

Košarkaši Novog Zelanda su u završnici utakmice morali forsirati brze trice kako bi imali bilo kakvu šansu za doći na -9, koliko su najviše smjeli izgubiti za prolazak skupine. Sve su ih redom promašivali i tako dozvolili Sloveniji da lovi razliku od +29 za prvo mjesto u skupini.

Nakon što je Novozelanđanin Shea Ili 17 sekundi prije kraja zabio jedno od dva bacanja, Slovenija je imala prednost od 26 razlike i trebala joj je trica za vrh tablice. Srećom po Hrvatsku, u zadnjem su napadu pokušaje za tri poena promašili Gregor Hrovat i Luka Dončić pa je tako ostalo 104:78.

Je li Novozelanđanin namjerno promašio bacanje?

Poslije utakmice pojavile su se sumnje da je novozelandski reprezentativac Ili namjerno promašio slobodno bacanje za -25 i dopustio Sloveniji da u zadnjem napadu šutira za prvo mjesto. Naime, prije nego što će izvesti drugo bacanje, prišao mu je Dončić i nešto dobacio.

Slovenska zvijezda odmah potom se nasmijala, a nasmijao se i Novozelanđanin te razmijenio još par riječi s Dončićem prije nego što je poprilično loše izveo slobodno bacanje i promašio. Ipak, to Sloveniji nije bilo od pomoći.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ VIDEO (opisana situacija kreće na 3:45)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.