Bivši hrvatski reprezentativac otišao iz Rijeke u Katar. Trener će mu biti Bišćan

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

MATEJ MITROVIĆ (30) je novi igrač katarskog Al-Ahlija s kojim je potpisao ugovor na godinu dana. Bivši hrvatski reprezentativni stoper s 12 nastupa za nacionalnu vrstu, u Katar odlazi kao slobodan igrač nakon isteka ugovora u Rijeci gdje je proveo posljednje dvije sezone. Klub iz Dohe je prošlu sezonu okončao na desetom mjestu od 12 klubova katarske lige, jedno mjesto iznad onoga koje vodi u doigravanje za ostanak u ligi.

Dosadašnji stoper Rijeke je prvi hrvatski igrač koji će nastupati za Al-Ahli, ali neće biti i prvi Hrvat u klubu. Trener katarskog prvoligaša je nedavno postao Igor Bišćan (46) tako da se vjerojatno može očekivati da će pokušati u klub privući još kojeg hrvatskog igrača u prijelaznom roku. Uvjerljivo najveća zvijezda kluba je Julian Draxler (30) koji je u Katar došao u rujnu 2023. godine iz PSG-a u transferu vrijednom devet milijuna eura.

Trofejna karijera obilježena ozljedama

Mitrović je seniorsku karijeru započeo u Cibaliji gdje je 2012. upisao SuperSport HNL debi te odigrao 40 utakmica prije nego što je 2013. godine prešao u Rijeku. U klub s Kvarnera je došao na mala vrata u transferu vrijednom 150 tisuća eura, ali je ostavio veliki trag. U prvom mandatu u Rijeci se zadržao tri i pol sezone u kojim je osvojio dva hrvatska Kupa, a iako je iz kluba otišao na polusezoni osvajanja povijesnog naslova prvaka Hrvatske 2017. godine, i u njega je ugradio 20 nastupa i bio važan igrač.

Rijeka ga je u siječnju 2017. godine kao hrvatskog reprezentativca prodala u Bešiktaš za 4.2 milijuna eura gdje se on odmah okrunio i naslovom prvaka Turske. Godinu dana kasnije odlazi na posudbu u belgijski Club Brugge, a isti klub će ga otkupiti na ljeto 2018. godine za 3.5 milijuna eura. Tu su počeli njegovi veliki problemi s ozljedama, a prva veća je bila ozljeda gležnja u prosincu 2018. godine koja ga je izbacila iz igre na šest mjeseci.

U Belgiji se zadržao do ljeta 2022. godine te je osvojio četiri naslova prvaka. Novu tešku ozljedu pete je doživio na ljeto 2020. godine i opet izostao šest mjeseci, pa se vratio dok je harala pandemija korone. Čim se vratio u Rijeku prije dvije godine odmah je doživio ozljedu mišića i morao na operaciju zbog čega ga ponovno nije bilo na terenu sve do travnja prošle godine. Prošlu sezonu je dočekao napokon kao zdrav igrač te je upisao 31 nastup za Rijeku u svim natjecanjima.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.