Romano: Bivši igrač Dinama odlazi iz Bundeslige u Šahtar

Foto: EPA

BARTOL FRANJIĆ (24) nakon dvije godine odlazi iz njemačkog Wolfsburga i postaje novi igrač ukrajinskog Šahtara, objavio je najpouzdaniji stručnjak za nogometne transfere Fabrizio Romano. Polivalentni branič i defenzivni veznjak se Wolfsburgu pridružio prije dvije godine koji ga je za 7.5 milijuna eura kupio od Dinama. U svojoj karijeri ima 15 nastupa za U-21 reprezentaciju Hrvatske, a u Šahtaru ga čeka hrvatska kolonija predvođena sportskim direktorom Darijom Srnom i trenerom Marinom Pušićem.

Rođeni Zagrepčanin je prošao cijelu omladinsku školu Dinama. Upisao je 35 nastupa za drugu momčad Modrih u drugom rangu hrvatskog nogometa prije nego što je u lipnju 2020. godine debitirao za prvu momčad u pobjedi 3:2 protiv Slaven Belupa. Počeo je igrati kao vezni igrač da bi s vremenom zauzeo poziciju na lijevom beku.

Nije se nametnuo u Wolfsburgu

U Dinamu se zadržao do ljeta 2022. godine kada je prodan u Bundesligu. Za Modre je upisao 82 nastupa u kojima je zabio jedan gol i tome dodao četiri asistencije. Osvojio je jedan Kup i tri naslova prvaka Hrvatske. Unatoč relativno visokoj odšteti, u Wolfsburgu se nije do kraja nametnuo. U prvoj sezoni je upisao samo šest nastupa, a nije mu pomogla ni ozljeda lista koju je doživio u listopadu 2022. godine zbog koje ga nije bilo skoro tri mjeseca na terenu.

Prošlo ljeto je otišao na posudbu u Darmstadt gdje je igrao redovito. Većinom je igrao u veznom redu i nastupio u 20 utakmica. Na kraju sezone se ozlijedio, a njegov klub je bio uvjerljivo posljednji u Bundesligi te zaostao 16 bodova za zonom spasa. Franjić ima važeći ugovor s Wolfsburgom do ljeta 2027. godine, a Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 1.8 milijuna eura. Nije poznato koji iznos će Šahtar izdvojiti da ga dovede u svoje redove.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.