Dario Šarić ima novi klub u NBA ligi. Zarađivat će dvostruko više nego lani

Foto: Profimedia

NI tri sata nakon što se Dario Šarić s hrvatskom reprezentacijom plasirao u finale kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre, stigla je vijest da je hrvatski kapetan riješio pitanje klupske budućnosti te da će iduće dvije godine biti suigrač Nikole Jokića u Denver Nuggetsima.

Najpoznatiji NBA insajder Adrian Wojnarowski javio je da je Šarić dogovorio dvogodišnji ugovor na 10.6 milijuna dolara, odnosno 5.3 po sezoni, s igračkom opcijom za drugu sezonu, što znači da će nakon godinu dana na njemu biti odluka hoće li ostati ili potražiti bolju ponudu.

O ovom se raspletu potiho govorilo proteklih dana u NBA kuloarima jer Nuggetsi trebaju pouzdanu pričuvu za Jokića, odnosno čovjeka koji ima sličan stil igre, a Šarić će se kao kreator s visokih pozicija i dobar vanjski šuter bez poteškoća uklopiti u Denverov sustav. 

Ispunit će ključnu ulogu

Nuggetsi su nakon osvajanja naslova prvaka 2023. ostali bez dva ključna igrača s klupe - Brucea Browna i Jeffa Greena - koje nisu nadoknadili, a ovog ljeta i bez startera Kentaviousa Caldwell-Popea. Šarić im je prva ozbiljna prinova, ali i igrač koji bi trebao imati ključnu ulogu u rješavanju najveće Denverove boljke - minuta dok je Jokić izvan igre. Očekuje se da će njih dvojica igrati i zajedno, ali tek treba vidjeti u kojoj mjeri.

Šariću će Denver biti šesti NBA klub otkako je 2016. iz Efesa došao u Philadelphia 76erse. Nakon toga igrao je za Minnesotu i Phoenix, s kojim je 2021. ušao u finale, ali je u prvim minutama teško ozlijedio koljeno i propustio cijelu iduću sezonu. Lani je u veljači razmijenjen u Oklahoma City, a na ljeto je kao slobodan igrač potpisao jednogodišnji ugovor s Golden State Warriorsima za veteranski minimalac od 2.7 milijuna dolara.

Dvostruko bolji ugovor od prethodnog

U prvom dijelu prošle sezone igrao je odlično te su ga američki mediji smatrali najvećim pojačanjem u ligi dovedenim za minimalac, ali u drugom je dijelu ispao iz rotacije nakon uzleta mladih Jonathana Kuminge i Traycea Jackson-Daviesa, koji su u ime daljnjeg razvoja dobili njegovu minutažu. Nasreću, to mu nije drastično srušilo vrijednost te je s Denverom potpisao dvostruko bolji i dvostruko dulji ugovor od prethodnog.

Šarić je prošlu sezonu završio s prosjecima od 8.0 poena, 4.4 skoka i 2.3 asistencije za 17.2 minute igre, a u karijeri je na učincima od 10.6 poena, 5.4 skoka i 1.9 dodavanja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.