VIDEO Otkriveno tko je maskirani muškarac kojeg su specijalci skidali s krova na Euru

Screenshot: Daily Mail

NJEMAČKA je s 2:0 pobijedila Dansku na Signal Iduna Parku u susretu osmine finala Europskog prvenstva i time se plasirala u četvrtfinale, gdje ju čeka bolji iz susreta Španjolske i Gruzije. Golove za njemačku reprezentaciju zabili su Kai Havertz iz kaznenog udarca u 53. i Jamal Musiala u 69. minuti.

Glavni sudac utakmice Michael Oliver u 35. minuti bio je prisiljen prekinuti dvoboj jer je Dortmund pogodilo grmljavinsko nevrijeme. Prekid uzrokovan jakom kišom i tučom trajao je otprilike 25 minuta. No, to nije bio jedini neobičan događaj na susretu.

"Jedna se osoba popela na krov stadiona u 22:27"

Naime, početak drugog poluvremena kasnio je zbog toga što se nepoznati maskirani muškarac s ruksakom na leđima popeo na krov stadiona. "Jedna se osoba popela na krov stadiona u 22:27. Policijske snage prišle su kako bi razgovarale s osobom i osigurale joj siguran put natrag s krova.

Da bi to učinili, policijski helikopter osvijetlio je krov stadiona. Trenutno ne mogu dati informacije o motivu i identitetu tog čovjeka", rekao je glasnogovornik njemačke policije Peter Bandermann u nedjelju navečer, prenosi Kicker.

Kasper Schmeichel, Michael Oliver i Ilkay Gündoğan / Foto: Profimedia

Dan kasnije, njemački mediji prenijeli su navode policije da se radi o 21-godišnjem muškarcu iz Osnabrücka, grada smještenog sjeverno od Dortmunda. Uhićen je, a policija je istaknula da "ni u jednom trenutku nije postojala opasnost za druge ljude".

Fotografi su ulovili trenutak u kojem su kapetani Njemačke i Danske, Ilkay Gündoğan i Kasper Schmeichel, sa sucem Oliverom gledali prema krovu dortmundskog stadiona te pratili policijsku akciju. 

Specijalci ga skidali s krova

Daily Mail je objavio fotografije i snimku maskiranog muškarca koji je hodao po gredama stadiona na kojem svoje utakmice igra Borussia Dortmund. Specijalci su izvukli oružje i lovili ga sve dok nije odustao od bijega.

Bild je uoči Eura objavio da će više od 22 tisuće policajaca tijekom turnira biti raspoređeno na granicama, stadionima, zračnim lukama, željezničkim kolodvorima i ostalim ključnim mjestima. Unatoč tome, Daily Mail ističe da se maskirana osoba bez problema popela na stadion u Dortmundu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.