Zvijezda engleske reprezentacije: Nije kriv samo izbornik, nego i mi igrači

Foto: EPA

ENGLEZI su prema kladionicama i dalje prvi favoriti Europskog prvenstva, a ekipi Garetha Southgatea na putu do polufinala stoji Švicarska, koja je demonstrirala ozbiljnu kvalitetu dominantnom predstavom protiv Talijana u osmini finala. Englezi i Švicarci igraju u subotu, 6. srpnja, u Düsseldorfu.

Prema mišljenju dobrog dijela nogometne javnosti Englezi nisu opravdali ulogu favorita, iako su se plasirali među najboljih osam. Remizirali su sa Slovencima i Dancima, a protiv Srbije i Slovačke upisali su mukotrpno izborene minimalne pobjede. Većina krivnju svaljuje na Garetha Southgatea.

Foden brani Southgatea

Engleskog izbornika osuđuju za ziheraški pristup iako ima ekipu prepunu igrača svjetske klase na svim pozicijama i službeno najvrjedniju ekipu cijelog turnira. Usprkos tome Englezi ne uspijevaju nadigravati protivnike u kontinuitetu i meta su kritika, a u obranu izbornika sada je stao Phil Foden, zvijezda Manchester Cityja i krilni napadač reprezentacije:

"Kritike na naš račun su opravdane, ali dio njih moramo preuzeti i mi, igrači. Izbornik određuje taktiku, postavlja nas u sustav, ali na kraju ipak mi reagiramo na terenu. Nije ugodno slušati sve pogrdne riječi na račun izbornika. Svaka momčad mora imati lidera pa tako i reprezentacija. Netko tko će reagirati na pravi način kada stvari ne idu dobrim tijekom."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.