10 dobrih vijesti tjedna

INDEX svake nedjelje donosi deset dobrih vijesti tjedna - priče o dobrim ljudima koji nesebično pomažu drugima, malim i velikim uspjesima, važnim sportskim podvizima, znanstvenim otkrićima i svim drugim događajima koji su nam uljepšali tjedan.

Ovo je deset takvih priča koje su obilježile tjedan iza nas.

10. Splićanka zaboravila novac na bankomatu. Policajac ga vratio i odbio nagradu

Otišla je do bankomata i podigla 500 eura, ali je u žurbi zaboravila uzeti novac.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

9. Dirljiva priča s Paga: "Ovcu mi je lupio auto, bojala se. Onda me pogledala ka čovik"

Koliko je velika ljubav između čovjeka i životinje najbolje pokazuje primjer s Paga. Vlasnica OPG-a Fabijanić i njezin suprug jako su se uplašili kad im je jedna prolaznica javila da je automobil udario jednu ovcu te da misli da je ta ovca njihova. I bila je. Vlasnica je odmah potrčala do životinje i u strahu je pregledala. Srećom, priča ima sretan kraj.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

8. Hrvatska dobila prvi restoran s dvije Michelinove zvjezdice

Hrvatska od ove godine ima jedan restoran koji nosi dvije Michelinove zvjezdice te 10 restorana nositelja jedne zvjezdice, globalno najznačajnije i najprepoznatljivije gastronomske oznake.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

7. Prvi put u lubanju ugradili uređaj za kontrolu epilepsije. Dobio ga je dječak (13)

Dječak s teškom epilepsijom postao je prvi pacijent na svijetu koji je isprobao novi uređaj za kontrolu napadaja ugrađen u njegovu lubanju. Neurostimulator, koji šalje električne signale duboko u njegov mozak, Oranu Knowlsonu smanjio je dnevne napadaje za 80 posto.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

6. U Jadranu pronađena još jedna živa plemenita periska

Iz Javne ustanove Priroda objavili su kako je u moru kod Njivica na otoku Krku pronađena još jedna živa periska. Plemenita periska je strogo zaštićena vrsta i svako uznemiravanje, namjerno vađenje živih školjkaša ili pak praznih ljuštura je zabranjeno. U našem moru preostalo je svega oko 40 živih plemenitih periski.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

5. Mladi hrvatski matematičari na olimpijadi u Turskoj ostvarili najbolji uspjeh ikad

Ove godine hrvatski matematičari su na olimpijadi u Turskoj osvojili najsjajnije medalje od 2018., tj. otkad Hrvatska sudjeluje na ovom vrlo zahtjevnom natjecanju. Ena, Filip i Lovro su osvojili srebrne, a Matej i Ivan brončane medalje. 

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

4. Policajac Marko zaustavio vozačicu na cesti u Sisku. Imao je važno pitanje za nju

Da se ljubav zaista može dogoditi na neobičnim mjestima, ali i u neobičnim situacijama, dokazuje priča policajca Marka iz Siska, objavila je Policijska postaja Sisak. Naime, Marko nije ni slutio da će mu jedan običan radni dan promijeniti život kad je prilikom rutinske kontrole zaustavio automobil, a iza volana je sjedila djevojka.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

3. Policajac pomogao trudnici da dođe do splitskog rodilišta, rodila je u roku od 15 minuta

Jedna gospođa putem Facebooka zahvalila se policajcu koji je pomogao trudnici da što prije dođe u rodilište u Split. Naime, ženu su uhvatili trudovi i putovala je iz Kaštela do bolnice u Splitu, a mladi policajac im je pomogao da dođu što prije i sigurnije.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

2. Djevojka na Rebru pacijentima u čekaonici zasvirala Oliverovu Kad mi dođeš ti

Arhitekticu Dinku Pavelić dirnuo je prizor na Rebru dok je čekala liječnički pregled. Jedna djevojka je u čekaonici svirala klavir. 

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

1. U Splitu spasili život osmomjesečnoj bebi, za 14 minuta stigli iz Supetra

Hitan medicinski prijevoz osmomjesečne bebe iz Supetra prema Splitu obavili su službenici Lučke ispostave iz Milne. Prijevoz mališana s liječničkom i roditeljskom pratnjom obavljen je brzom brodicom pomorske hitne medicinske službe iz Milne, kojom su iz Supetra do Gradske luke u Splitu stigli za 14 minuta. Nakon toga bebu su preuzeli djelatnici Hitne pomoći i prevezli je u Klinički bolnički centar.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.