Svećeniku Mladenu Kožini godina zatvora: Sa interneta skinuo 3000 snimaka gole djece

SVEĆENIK Mladen Kožina, koji je uhićen u sklopu međunarodne antipedofilske akcije, osuđen je na godinu dana zatvora zato što je svoj kompjuter skinuo 3000 snimaka gole djece.

Kožina je priznao djelo i pokajao se te se nagodio sa Tužiteljstvom i dobio godinu dana zatvora. 60-godišnji zagrebački svećenik je bio župnik župe Presvetog Srca Isusova, koja se nalazi u sklopu Vinogradske bolnice, a teretilo ga se da je od početka 2007. do početka 2010. godine s interneta skidao dječju pornografiju. Nakon uhićenja je Kožina pušten da se brani sa slobode.

Uhićen u međunarodnoj akciji "Oliver"

Nakon uhićenja u listopadu prošle godine, Zagrebačka nadbiskupija je javnost izvijestila o slučaju, ali nije navela puno ime i prezime svećenika. Oni su desetak dana prije uhićenja dobili obavijest o istražnim radnjama protiv svećenika zbog preuzimanja internetskog sadržaja vezanog uz nedolično prikazivanje maloljetnih osoba.

Potom je Nadbiskupski duhovni stol Kožinu privremeno razriješio svih svećeničkih dužnosti do završetka postupka. Budući da se Kožina nagodio sa Tužiteljstvom, presuda će mu odmah postati pravomoćna te će ubrzo završiti iza rešetaka.

Svećenik je uhićen u međunarodnoj akciji "Oliver" koju je pokrenuo Scotland Yard, a u Hrvatskoj osim njega uhvaćeno još 24 osobe zbog skidanja pedofilskog sadržaja sa interneta. Prije odlaska u bolničku kapelu, župnik Kožina je svoju službu obavljao u zagrebačkom naselju Botinec.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.