Amerikanci ostavili kolegu s posla na planini. Izgubio se, prevezen je u bolnicu

Ilustracija: Shutterstock

Spasilačke službe su uspjele pronaći planinara kojeg su poslovni kolege dan ranije ostavili samog na planini u američkoj saveznoj državi Colorado. Spasioci okruga Chaffee su kazali kako se neimenovani muškarac, nakon što su ga ostavili kolege i nastavili planinariti bez njega, izgubio na planini i nije neko vrijeme imao signala na mobitelu.

Izdržao je olujno nevrijeme i više puta ozbiljno pao prije nego što je pronađen sljedećeg jutra. Stabiliziran je i prevezen u bolnicu. U petak je grupa s 15 zaposlenika neimenovane tvrtke krenula stazom uz planinu Shavano, koja je visoka 4.300 m. Planinar je u 11:30 sati po lokalnom vremenu sam stigao do vrha, ali je postao dezorijentiran tijekom spuštanja, piše BBC. 

Poslao je hitan poziv prema kojem su ga mogli locirati

Njegovi kolege su mu navodno rekli da je na pogrešnoj ruti i predložili mu da vrati natrag. No onda je naišla snažna oluja te se muškarac dodatno izgubio. Spasilačka služba okruga Chaffee primila je dojavu u 21:00 sat i poslala timove u potragu. U potrazi su sudjelovali i helikopter i bespilotna letjelica, ali je potragu otežavalo loše vrijeme i činjenica da je muškarac nosio tamnu odjeću. 

U subotu ujutro je spasilačka služba pozvala u pomoć druge agencije i pokrenula veliku potragu. Kada je izgubljeni planinar napokon dobio nešto signala na mobitelu, poslao je hitan poziv prema kojem su ga mogli locirati. Kazao je da je pao najmanje 20 puta i da nije mogao ustati. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.