Analitičar: Kraj rata možemo očekivati krajem idućeg ljeta, Ukrajina će pobijediti

Foto: EPA

MIKE MARTIN, viši suradnik za ratne studije na King's Collegeu u Londonu, kaže da vjeruje da će rat u Ukrajini završiti do kraja ljeta 2023. Dodao je da se "da naslutiti da će Ukrajina na kraju dobiti".

U intervjuu za Times Radio dr. Martin je rekao: "Kad kažem pobjeda, mislim na izbacivanje ruske vojske s ukrajinskog suverenog teritorija, uključujući Krim i Donbas."

"Logistika je krajnje ključna za ratovanje. Amateri govore o taktici, a profesionalci o logistici. To je zapravo i bila namjera Ukrajine. U kolovozu je predsjednik Zelenski rekao da će od rujna početi napadati Herson. Evo, prošla su dva mjeseca, a Rusi se povlače iz Hersona", kazao je Martin.

"Ono što su Ukrajinci vrlo dobro učinili tijekom posljednja dva ili tri mjeseca je da su srušili Krimski most, koji je bio važna linija opskrbe. Napadali su željeznička skladišta, odlagališta goriva, željezničke pruge", dodao je.

Kazao je i da se vojska bez linija opskrbe ne može braniti pa su Rusi bili prisiljeni na povlačenje. Dr. Martin je zaključio da će rat vjerojatno "završiti" u kasno ljeto 2023., nakon pritiska s obje strane u ožujku i "zimske stanke".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.