Sud odlučio da Tate i njegov brat moraju ostati u Rumunjskoj dok čekaju suđenje

Foto: EPA

Prizivni sud u Bukureštu presudio je da kontroverzni influencer Andrew Tate i njegov brat Tristan moraju ostati u Rumunjskoj dok čekaju suđenje zbog trgovine ljudima i optužbi za silovanje.

Sud je poništio odluku koja je ublažila ograničenja za Tatea i njegovog brata, dopuštajući im da slobodno putuju unutar Europske unije, piše AP.

Što je rekao sud?

U svojoj odluci sud "odbacuje kao neosnovan zahtjev tuženika da se obveza nenapuštanja teritorija Rumunjske zamijeni obvezom nenapuštanja teritorijalnih granica Europske unije".

Presuda je uslijedila nakon žalbe tužitelja. Braća Tate su pod sudskim nadzorom u Rumunjskoj, a njihov status se preispituje svakih 60 dana.

Eugen Vidineac, odvjetnik Braće Tate, najavio je da će se njegovi klijenti u potpunosti pridržavati sudske presude. 

Optužbe protiv Tatea

Andrew Tate, 37-godišnjak poznat po svojim mizoginim stavovima, uhićen je sa svojim 36-godišnjim bratom i dvjema Rumunjkama krajem 2022. Uhićeni su zbog sumnje na trgovinu ljudima, silovanje i formiranje kriminalne skupine za seksualno iskorištavanje žena. 

Braća Tate optužena su da su prisiljavala žene na rad i pornografske radnje za značajnu financijsku korist. Nakon uhićenja u prosincu, rumunjska agencija za borbu protiv organiziranog kriminala rekla je u priopćenju da je identificirala šest žrtava u slučaju trgovine ljudima.

Rečeno je da su žrtve iskusile fizičko nasilje i psihičku prisilu te da su ih članovi navodne kriminalne skupine seksualno iskorištavali. 

Braća Tate bit će izručena Ujedinjenom Kraljevstvu

Braći je pritvor preinačen u kućni pritvor u ožujku 2023., a protiv njih je u lipnju podignuta optužnica. Pušteni su u kolovozu pod uvjetom da ne napuštaju Rumunjsku.

Nakon što im se sudi u Rumunjskoj, braća će biti izručena Ujedinjenom Kraljevstvu gdje su optuženi u odvojenim slučajevima silovanja i trgovine ljudima počinjenih između 2012. i 2015., kao i utaje poreza.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.