Azov objavio snimku ubojstva Rusa. Medvedev: Monstrumi, ubili ste zarobljenika

Screenshot: X

Ukrajinska brigada Azov objavila je na društvenim mrežama snimku za koju navode da prikazuje čišćenje ruskih položaja u Serebrjanskoj šumi u Luhanskoj oblasti. Ruske snage provele su veći dio sveobuhvatnog rata pokušavajući preuzeti potpunu kontrolu nad šumom koja se smatra ulazom u grad Liman, važno željezničko čvorište. 

Na jednom dijelu snimke vidi se kako ukrajinski vojnik prilazi skrovištu u kojem sjedi ruski vojnik. Ne vidi se je li ruski vojnik naoružan. Ukrajinski vojnik ispaljuje više hitaca prema ruskom vojniku, pogađajući ga u glavu i tijelo. Ruskom vojniku u jednom trenutku pada kaciga s glave i vidi se da jako krvari.

Peskov najavio istragu

Nakon što se snimka proširila društvenim mrežama uslijedile su bijesne reakcije iz Rusije. "Nacisti se nikad ne mijenjaju. Moraju se tretirati kao nacisti i moraju biti eliminirani", poručio je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov. 

Potvrdio je kako je pokrenuta istraga incidenta. "Napori da se prikupe dokazi traju već nekoliko godina. Naši istražitelji marljivo rade na prikupljanju svih činjenica u vezi s tim apsolutno neljudskim zločinima", naveo je. 

Bivši ruski predsjednik i aktualni zamjenik šefa ruskog Vijeća sigurnosti Dmitrij Medvedev oglasio se na svom Telegram kanalu. "Moji suborci raspravljaju o tome što su ukrajinski monstrumi učinili našem zarobljeniku, pozivajući se na Ženevske konvencije, poznate cijelom svijetu. I mene su dobro naučili na sveučilištu", napisao je. 

"Tu ne može biti milosti. Ovdje nema mjesta dobru. Samo ubij! Kao Simonov, na kojeg sam se više puta pozivao! Pamtiti? Ne treba ih žaliti, ne treba! Nitko! Jesu li koga pomilovali? Samo ubijaju ljude. Nemamo izbora. Nema milosrđa. Nema ljudskosti. Nema oprosta. Nemaju pravo na život. Ubiti, ubiti i ubiti. To je pravo u ratu", dodao je, citirajući pjesmu Konstantina Simonova Ubij ga, iz Velikog domovinskog rata.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.