Ubojstvo iz nehaja moglo bi biti uzrok potonuća superjahte u Italiji

Foto: EPA

Istražitelji ne isključuju da je ubojstvo iz nehaja uzrok potonuća superjahte u Italiji, u kojoj je život izgubilo sedmero ljudi, uključujući britanskog tajkuna Mikea Lyncha, prenosi Sky News.

Tužitelj Ambrogio Cartosio rekao je da "ponašanje koje nije bilo savršeno ispravno" možda stoji iza potonuća jahte u blizini obale Sicilije.

Više je mogućnosti

Istražitelji će se usredotočiti na sigurnosne mjere i na to jesu li svi putnici pravovremeno bili upozoreni na opasnost. Odgovornost bi mogla biti na svim članovima posade, proizvođaču ili onima koji su trebali nadzirati brod.

Razmatra se i utjecaj ekstremnih vremenskih prilika koje su pogodile to područje, dodao je Cartosio.

Vatrogasac Bentivoglio Fiandra otkrio je da je, kada je stigao hitni poziv u 4:38 19. kolovoza, jahta već bila potonula i nalazila se na desnoj strani oko 50 metara pod vodom. Kao rezultat toga, oni koji su umrli "pokušavali su se sakriti u kabinama na lijevoj strani" broda, rekao je. Druga opcija je da su spavali pa nisu mogli pobjeći. Svi poginuli su pronađeni, a sada slijedi obavljanje obdukcije njihovih tijela.

Istražitelji planiraju izvući olupinu broda s morskog dna kako bi mogli utvrditi okolnosti pod kojima je jahta potonula.

Poginulo sedmero ljudi

Britanski tehnološki tajkun Mike Lynch (59) bio je među sedmero poginulih.

Ostali su bili predsjednik Morgan Stanleya Jonathan Bloomer, njegova supruga Judy, američki odvjetnik Chris Morvillo, njegova supruga Neda i kuhar na jahti Reclado Thomas.

Tijelo Lynchove 18-godišnje kćeri Hanne pronađeno je posljednje. Njezina majka i supruga Lyncha Angela Bacares preživjela je katastrofu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.