Biden čestitao Netanyahuu na likvidaciji vođe Hamasa. "Vrijeme je da rat završi"

Foto: EPA

Američki predsjednik Joe Biden, komentirajući izraelsko ubojstvo čelnika Hamasa Yahya Sinwara, izjavio je da je "vrijeme da se ovaj rat okonča i da se zarobljenici vrate kućama".

Blinken ide u Izrael

Biden je najavio novi posjet državnog tajnika Antonyja Blinkena Izraelu. Biden je rekao da je nazvao izraelskog premijera Benjamina Netanyahua kako bi mu čestitao na operaciji, ali je također naglasio važnost okončanja sukoba.

"Vrijeme je da ovaj rat završi i da se taoci vrate kući. To je ono što smo spremni učiniti", rekao je Biden, dodajući da se moraju poduzeti koraci za osiguranje prekida vatre u Pojasu Gaze.

Biden je najavio da će državni tajnik Blinken uskoro otputovati u Izrael kako bi s izraelskim kolegama razgovarao o najnovijoj situaciji i o procesu postizanja prekida vatre.

Izraelski ministar vanjskih poslova, Israel Katz, sinoć je potvrdio da je vođa Hamasa Yahya Sinwar ubijen u napadu na Pojas Gaze. Sinwar je bio dugogodišnji čelnik Hamasa, postavljen na čelo pokreta u srpnju nakon atentata na bivšeg čelnika Hamasa Ismaila Haniyeha u Teheranu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.