Biden šalje vrijedan paket vojne pomoći Kijevu. Pentagon objavio što je sve u njemu

Ilustracija: EPA

Američki predsjednik Joe Biden razgovarao je danas s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim o povećanju sigurnosne pomoći Ukrajini i najavio novi paket vojne pomoći u vrijednosti od 425 milijuna američkih dolara, objavila je Bijela kuća.

Sigurnosni paket, među ostalim, uključuje jačanje protuzračne obrane i oklopna vozila, po priopćenju. Zelenski je na Telegramu izrazio zahvalnost Bidenu, objema strankama u Kongresu i američkom narodu na novom paketu pomoći. Potvrdio je da je razgovarao s Bidenom o svom Planu pobjede u pet točaka koji je predstavio ukrajinskom parlamentu.

"Razgovarali smo o važnosti dodatne obuke"

"Predložio sam da se razmotri mogućnost zajedničke proizvodnje oružja. Razgovarali smo također o važnosti dodatne obuke ukrajinskih vojnika. Zahvalili smo Amerikancima na spremnosti da pomognu Ukrajini kako bi ojačala svoje pozicije i prisilila Rusiju na poštenu diplomaciju", naveo je. 

Pentagon je objavio kako su u paket uključeni streljivo za sustave NASAMS i HIMARS, projektili za sustav RIM-7, rakete za prijenosni protuzračni obrambeni sustav Stinger, topničko streljivo od 155 mm i 105 mm, projektili TOW, protutenkovski sustavi Javelin i AT-4, vozila Humee, meci, granate, termovizijske kamere te oprema za obuku i subverzivne operacije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.