Kod Sicilije zaplijenjene 5.3 tone kokaina. Uhićeni Talijan, Albanac i Francuz

Ilustracija: EPA

Talijanske vlasti su blizu južne obale Sicilije zaplijenile rekordnu količinu od 5.3 tone kokaina koje su krijumčari kanili prebaciti s jednog plovila na drugo, objavila je danas policija.

Vrijednost pošiljke procijenjena je na 850 milijuna eura. Uhićeno je pet osoba, stoji u priopćenju talijanske financijske policije. Policija je pratila brod koji je isplovio iz Južne Amerike, a do talijanske obale je stigao u srijedu rano ujutro. 

Uhićeni Talijan, Albanac i Francuz

Nadzorna letjelica pritom je uočila pakete koje su krijumčari bacali s palube u vode Sicilijanskog tjesnaca, gdje ih je trebala pokupiti ribarska koćarica koja je čekala pošiljku.

Koćarica je zaustavljena, a na njoj je policija pronašla veliku količinu droge u skrivenom odjeljku. Uhićeni su dvojica Tunižana, Talijan, Albanac i Francuz.

Predsjednik južne sicilijanske regije Renato Schifani pohvalio je operaciju kazavši da je akcijom nanesen golem udarac krijumčarima droge.

"Droga je pošast našeg društva"

"Droga je pošast našeg društva, a njezino raspačavanje potiču beskrupulozni ljudi koji siju smrt i uništavaju brojne obitelji", rekao je.

U travnju je talijanska policija otkrila gotovo dvije tone kokaina koji je plutao u vodama blizu istočne Sicilije. Vjeruje se da ga je ondje ostavio teretni brod da bi ga krijumčari pokupili. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.