OBRAČUN U KAŠTELIMA

BMW koji je noćas zapaljen pripada ranjenom u krvavom okršaju u Kaštelima

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

BMW koji je noćas planuo u Kaštel Lukšiću, doznajemo, pripada Jozi Čabraji, jednom od sudionika krvavog obračuna u susjednom Kaštel Kambelovcu koji je u tom sukobu i ranjen. 

Automobil kojim se koristi 29-godišnji Čabraja bio je parkiran nedaleko njegove kuće i u potpunosti je izgorio. Vatra je zahvatila i Suzuki Swift koji je bio parkiran do BMW-a, fasadu kuće i dio terase obližnjeg kafića. 

Požar je buknuo oko 2:15, a ugašen je oko 2:50 sati.

Iz policije su za Index rekli kako je još uvijek u tijeku očevid kojim bi se trebao utvrditi uzrok požara na automobilu, no doista je teško povjerovati da se radi o slučajnosti. 

Po svemu sudeći, ovo je nastavak obračuna između dvije suprotstavljene grupe koje su se sukobile u nedjelju navečer u Kaštel Kambelovcu.

Podsjetimo, u sukobu dviju suprotstavljenih grupa u nedjelju navečer poginuo je 36-godišnji Mario Boljat zvani Pajkić, a s više metaka ranjen je 29-godišnji Jozo Čabraja, Kaštelanin koji je već preživio dva atentata i kojem sude za ubojstvo 20-godišnjeg Marina Matijaša, te 33-godišnji Jakov Šimić zvani Jale iz Kaštel Gomilice, koji se bavi ugostiteljstvom. 

Policija je, ne navodeći identitet, potvrdila da je upravo potonji 33-godišnjak, za kojeg su mediji objavili kako se radi o Jakovu Šimiću zvanom Jale, osumnjičen za ubojstvo Marija Boljata i pokušaj ubojstva Joze Čabraje. Točnije, prijavljen je za Teško ubojstvo  iz članka 111 st.4. Kaznenog zakona te za Ubojstvo u pokušaju iz članka 110. u svezi članka 34. KZ-a.

Policija je uz Šimića prijavila još tri osobe, 35-godišnjaka, 30-godišnjaka i 40-godišnjaka koji je u bijegu. Za njim se traga, navode iz policije. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.