Bratić nogometne zvijezde Napolija u Sl. Brodu dobio 7 godina za šverc migranata

Na današnjoj završnoj raspravi u Općinskom sudu Slavonski Brod, sudac Vedran Pavelić izrekao je sedmogodišnju zatvorsku kaznu 55-godišnjem Gruzijcu Bezanu Kvaratskheliju, bratiću 23-godišnjeg nogometaša Khviche Kvaratskhelije, kapetana gruzijske nogometne reprezentacije i igrača Napolija. Kvaratskheli je osuđen zbog protuzakonitog ulaženja, krivotvorenja isprava i obijesne vožnje, javlja SBonline.

Kvaratskhelia je bio uključen u krijumčarenje migranata 30. siječnja 2024. godine, kada je policija pokušala spriječiti krijumčarenje migranata na autocesti A3. On je vozio brzinom većom od 200 km/h kroz naselja Batrinu, Novu Kapelu, Bili Brig i Vrbovu. Kada je shvatio da ga policija prati, skrenuo je u šumu gdje su ga policijski službenici ubrzo uhvatili.

Policijski službenici su na sudu detaljno opisali cijeli tijek događaja, a optuženi nije imao značajne primjedbe osim na brzinu vožnje koju je navela policija. 

Prema izvještaju Policijske uprave brodsko-posavske, Kvaratskhelia je, u dogovoru s nepoznatim osobama, primio strane državljane u vozilo s nepripadajućim registracijskim pločicama, namjeravajući ih prevesti do Zagreba ili druge zemlje Europske unije. Za ove nezakonite radnje policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu, a sada je slučaj dobio sudski epilog. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.