Ceste su mokre i skliske, očekuje se velika gužva na zagrebačkoj obilaznici

Foto: HAK

Kolnici su mjestimice mokri i skliski. Zbog mjestimice obilnije kiše moguće je zadržavanje veće količine vode na kolniku, a mogući su i odroni, osobito u gorju i na dionicama Jadranske magistrale (DC8). Zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi te na gradskim prometnicama. Očekuje se i velika gužva na zagrebačkoj obilaznici.

"Pozivamo vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama"; poručuje HAK.

Prometna prognoza za Hrvatsku

Zbog obilnije kiše i izraženijih lokalnih pljuskova bit će otežan i usporen promet na cestama u unutrašnjosti i priobalju. Zbog zadržavanja vode na kolniku potrebna je krajnje oprezna vožnja, a vjerojatno je da će pojedine ceste biti poplavljene.

U Dalmaciji su moguće lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča te kratkotrajni prekidi prometa. Za jake kiše bit će smanjena vidljivost i preglednost pa vozače podsjećamo da u takvim vremenskim uvjetima i danju voze s uključenim svjetlima.

Bit će veća gustoća prometa na gradskim prometnicama i obilaznicama te pojedinim dionicama autocesta. Savjetujemo vozačima da uspore i povećaju razmak između vozila te osobito oprezno voze u kolonama zbog dužeg zaustavnog puta.

Osim kiše, u priobalju se očekuje i jak vjetar te su moguća ograničenja u prometu za pojedine skupine vozila.

Zbog loših vremenskih uvjeta moguće su poteškoće s plovidbom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.